26 / 04 / 2024

arsa davaları ne kadar sürer

arsa davaları ne kadar sürer

ŞEHİR merkezinde kalan boş arsalar her zaman sahiplerinin başına iş açar. Belediyeler başta olmak üzere diğer bazı kamu kurum ve kuruluşları böyle arsaları kendi mülkiyetlerine almak için sahibinin canından bezdirebilirler.

Arsa davalarına hangi mahkeme bakar?

Arsa davalarının hangi mahkemede açılacağı, dava konusuna göre değişiyor. Peki, arsa davalarına hangi mahkeme bakar? Sulh Hukuk Mahkemesi mi? Asliye Hukuk Mahkemesi mi? İşte yanıtı..

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

Konuta erişim zorlaşınca beyaz yakadan, mavi yakaya, orta gelirli herkes toprak yatırımına yöneldi. Peki imarlı arsa fiyatları ne kadar? Arsa alacaklar nelere dikkat edilmeli?

1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

İstanbul Belediyesi 16 Ocak 1929'da Beyoğlu'ndaki 2 adet arsayı satılığa çıkarmış. Peki, 1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? Yatırımcılar dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın!

Merkez Bankası'nın faiz kararına yönelik belirsizlik ve 9 günü bulan uzun Kurban Bayramı tatili Borsayı olumsuz etkiliyor. Peki Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

TOKİ arsa başvurusu para iadesi ne zaman? TOKİ 500 TL iade nasıl alınır?

TOKİ arsa para iadesine dair soruların sayısı artmaya başladı. TOKİ arsa başvuru parası ne zaman iade edilir? İşte detaylar!

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

TOKİ arsa başvuruları kabul edilenler belli oldu! TOKİ arsa 2023 kura tarihleri ne zaman? Başvuranlar hemen bakın!

TOKİ arsa kuraları için heyecanlı bekleyiş tam gaz devam ediyor. TOKİ arsa başvuruları kabul edilenler belli oldu! TOKİ arsa 2023 kura tarihleri ne zaman? Başvuranlar hemen bakın!

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

TOKİ ilk evim arsa çekilişi ne zaman? TOKİ arsa peşinat ne kadar? İşte 1-6 Şubat 2023 il il arsa kura çekiliş tarihleri!

TOKİ ilk evim arsa kuralarının tarihleri büyük bir merakla araştırılmaktadır. Peki TOKİ ilk evim arsa çekilişi ne zaman? İşte merak edilenler!

arsa davaları ne kadar sürer Haberi

arsa davaları ne kadar sürer

ŞEHİR merkezinde kalan boş arsalar her zaman sahiplerinin başına iş açar. 

Belediyeler başta olmak üzere diğer bazı kamu kurum ve kuruluşları böyle arsaları kendi mülkiyetlerine almak için sahibinin canından bezdirebilirler. 

İstanbul Avcılar'da bulunan bir arsa ile ilgili 30 yıldır yaşanan 'imar' sorununu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) çözüldü. Arsa sahibinin, 'Belediye, arsamı ne kullanmama izin veriyor, ne de kamulaştırma bedelini ödüyor' yönündeki başvurusunu yerinde bulan AİHM, 'mülkiyet hakkı ihlali' vurgusu yaptı. 

Türkiye'de benzer durumda olan binlerce arsa sahibinin olduğuna işaret edilerek, AİHM kararının emsal nitelikte olduğuna vurgu yapılıyor. 

Bir gazetede yayınlanan haberde AİHM'e başvuran hak sahibin avukatı konunun inceliklerini ve alınan kararı şu şekilde anlatmış: Başvuruda, arsa bedeli ödenmediği gibi, mal sahibinin mülkünü 30 yıldır değerlendiremediğine de işaret edildi. AHİM vermiş olduğu bu...