29 / 03 / 2024

Arsa emlak vergisi oranı

Arsa emlak vergisi oranı

Emlak vergisi için ödenecek bedeller her taşınmaz türü için ayrı oranlarla hesaplanıyor. Peki, bir arsanız olduğunu ve ilk defa emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. İşte arsa emlak vergisi hesaplama 2015..

Arsaların emlak vergisi 2015!

Belediye sınırları içinde Belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor. Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar Arazi Vergisine tabi tutuluyor. İşte arsaların emlak vergisi 2015 oranları..

Arsa emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

Arsa emlak vergisi hesaplama örneği!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte arsa emlak vergisi hesaplama örneği..

Arsa emlak vergisi oranı 2014!

Emlak vergisi, taşınmaz malın niteliğine ve yer aldığı şehrin büyükşehir olup olmadığına göre hesaplanıyor. Peki arsalar için ne kadar vergi ödenir? İşte arsa emlak vergisi oranı 2014..

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arsa emlak vergisi 2017!

10 gün sonra 2017 yılı emlak vergisi ödemeleri başlıyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte arsa emlak vergisi 2017..

Arsa emlak vergisi oranı 2016!

Arsalar için mal sahipleri emlak vergisini ödemekle mükellef oluyor. Vergi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılıyor. Peki, arsa emlak vergisi oranı 2016 nedir?

Emlak vergisi arsa muafiyeti nedir?

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın türü ve değeri üzerinden hesaplanıyor. Vergide bazı koşullar dahilinde vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, arsalar muafiyet var mı? Emlak vergisi arsa muafiyeti nedir?

Arsa emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırında yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide bazı koşullar dahilinde vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, arsa emlak vergisi muafiyeti var mı?

Arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın bağlı olduğu değer üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor. Peki, arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi, iki taksitte ödeniyor. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödemesi nerede yapılır?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında geliyor. Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için her sene ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemesi nerede yapılır? İşte yanıtı..

Arsa emlak vergisi oranı Haberi

Arsa emlak vergisi oranı

Arsa emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince tüm mesken, işyeri ve arsalar için ödeniyor. Emlak vergisi için ödenecek bedeller her taşınmaz türü için ayrı oranlarla hesaplanıyor.


Vergi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca taşınmazın başka şehirde yer alması halinde ödeme PTT havalesi ile veya e-belediye sistemi ile yapılabiliyor


Ödemeler Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeniyor.


Peki, bir arsanız olduğunu ve ilk defa emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. Emlak vergisi arsa oranları neler? Arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa emlak vergisi hesaplama 2015

- Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir arsanın emlak vergisi oranı binde 6,

- Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer almayan bir arsanın emlak vergisi oranı ise binde 3.


Arsa...