20 / 04 / 2024

arsa işgal yasası

arsa işgal yasası

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Vakıf Barışı Kanunu çıkınca 25.5 bin işgalci ile masaya oturdu. İşgalcilerin 20 bininden, geriye dönük 24 milyon YTL'lik tahsilat yapıldı.

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ankara Polatlı Belediyesi ve Şanlıurfa Birecik Belediyesi tarafından toplam 45 adet gayrimenkul satılıyor. Söz konusu gayrimenkullerin arasında konut, arsa ve iş yerleri yer alıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? 

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Soma Belediyesi KDV'den muaf arsa, iş yeri ve arazi satacak!

Manisa İli Soma Belediye Başkanlığı, Manisa Soma'da yer alan arsa, iş yeri ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den muaf.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Arsa için kritik uyarı! Bu 2 bölgeye talih kuşu

Arsa alacaklar bu habere dikkat. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin iki bölgeyi işaret ederek arsa alın çağrısında bulundu. İşte tüm detaylar...

Samsun Büyükşehir, Atakum'da arsa satacak! Konut ve ticaret imarlı arsa için bu tarihe dikkat!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'daki ticaret ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın yüz ölçümü 1.567 metrekare olarak belirtildi.

Milli Emlak'tan son dakika Temmuz 2023 fırsatı geldi! 37 bin TL'ye konut imarlı arsa için bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak'tan son dakika Temmuz 2023 müjdesi geldi... 37 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı için bu tarihi aman kaçırmayın...

Milli Emlak'tan resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! 35 bin TL'ye konut imarlı arsa için bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... 35 bin TL'ye konut imarlı arsa için bu tarihi sakın kaçırmayın...

Keçiören Belediyesi'nden büyük fırsat: Tam 11 arsa satacak!

Ankara İli Keçiören Belediye Başkanlığı, Ankara Keçiören'de yer alan 11 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Milli Emlak'tan asgari ücretli için arsa ilanı! 10 bin TL'si olana 465 metrekare arsa sahibi olabilecek!

Apartman hayatının boğuculuğu yaşanan doğal afetler pek çok insanın uygun fiyatlı arazi aramasına neden oldu. Uygun fiyatlı arsa arayışında olan vatandaşlar için Milli Emlak’tan asgari ücretli arsa imkanı! 465 metre kare arsa için 10 bin TL yetiyor!

Arsa ve iş yeri başvurularında flaş gelişme! Bakan bizzat açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında arsa için 1 milyon 177 bin 56, iş yeri için 73 bin 135 başvuru yapıldığını duyurdu.

İstanbul'da yüzde 20 indirim ve 24 ay taksitle arsa, iş yeri ve ev sahibi olma fırsatı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul ili, Eyüpsultan, Küçükçekmece, Fatih ve Beşiktaş ilçelerinde yer alan 3 arsa ile 1 mesken ve iş yeri peşinde yüzde 20 indirim ve 24 ay taksit imkanıyla satılıyor. İşte ayrıntılar...

arsa işgal yasası Haberi

arsa işgal yasası

Vakıflar Genel Müdürlüğü, zaman içerisinde işgale maruz kalan arazilerinin kira bedellerinden, 24 milyon YTL tahsilat yaptı. Genel Müdürlük ile işgalciler arasındaki davalarda ise yüzde 83.41'lik bir azalma meydan geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Vakıflar yönetiminde bulunan taşınmazlar zaman içinde ihmal, personel yetersizliği, kiraların rayiç bedel seviyesine yükseltilmesini amaçlayan kanuni düzenlemeler gibi sebeplerle işgale maruz kaldı.

YASAYLA 20 BİN İŞGALCİ BARIŞTI

İŞgallerİn sona erdirilmesi amacıyla yargıya intikal eden uyumsuzlukların, zaman kaybı yaratması nedeniyle gerçekleştirilemediği öğrenilirken, uyumsuzlukların giderilmesi için 4916 sayılı Vakıf Barışı Kanunu çıkarıldığı anımsatıldı. Bu kanunla işgal ve kira uyuşmazlığı sorununda büyük aşama kaydedilirken,...