25 / 04 / 2024

arsa satışında emlak komisyonu

arsa satışında emlak komisyonu

Bir arsa alım satım işleminiz olduğunu ve emlakçı aracılığı ile işlemi gerçekleştirdiğinizi düşünelim. Bunun için ne kadar komisyon ödeyeceksiniz? 2015 arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Dilovası'nda 357 metrekarelik arsa satışa çıkıyor! İhalesi 6 Aralık'ta! 

Kocaeli Dilovası'nda yer alan 357 metrekarelik arsa satılıyor. Peki Dilovası'ndaki arsanın fiyatı ne kadar?

O ildeki 6 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde: Metrekare fiyatları 2 bin TL!

S.S. Karaman Esnaf Ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Karaman ili, Merkez ilçesi, Kırbağı Mahallesi'nde yer alan 6 adet arsa satılıyor. Peki Karaman Kırbağı'nda yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Liva Arsa Arazi Gayrimenkul Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Liva Arsa Arazi Gayrimenkul Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erhan Çetinkaya ve Yusuf Çetinkaya ortaklığında kuruldu.

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Yabancı turistlerin gözde mekanında büyük arsa satışı! İş insanları bu ihalenin peşinde…

Mülkiyeti belediyeye ait olan ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan ilçede arsa satışı yapılacak. İş insanlarının merak ettiği ihalenin detayları belli oldu. İşte ayrıntılar…

Kelepir arsa arayanlar bu habere hemen bakın! Milli Emlak'tan her bütçeye uygun arsa satışı başladı

Bursa Nilüfer ilçesinde Milli Emlak aracılığı ile yapılacak arsa satışıyla alakalı ayrıntılar açıklandı. Milli Emlak, Bursa Nilüfer'de 2 bin 450 TL karşılığında arsa satışı yapacağını ilan etti. Satışa ait ayrıntılar haberimizde.

Milli Emlak'tan 163 bin TL'ye arsa satışı! İlan detayları!

Milli Emlak’tan KDV’den muaf şekilde 163.000 TL’ye arsa satın alınabilecek. Arsa alma hayalleri gerçeğe dönüşecek. Resmî web sitesinde ilan yayınlandı.  İşte tüm detaylar…

Milli Emlak o ilde tam 75 bin TL'ye imarlı arsa satıyor! Bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın! 

Milli Emlak o ilde tam 75 bin TL'ye imarlı arsa satıyor... Bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın... İşte Milli Emlak'ın yayımladığı o ihale ilanı...

arsa satışında emlak komisyonu Haberi

arsa satışında emlak komisyonu

Arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?

Emlakçılar taşınmaz mal alım satım ve kiralama işlemlerinde taraflar arasında aracılık yaparak işlemin daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlıyor.


Yapılan işlem neticesinde emlakçılar belli bir komisyonu hak ediyor. Peki, bir arsa alım satım işleminiz olduğunu ve emlakçı aracılığı ile işlemi gerçekleştirdiğinizi düşünelim. Bunun için ne kadar komisyon ödeyeceksiniz? Arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?


Emlakçılar arsa dahil tüm taşınmaz malların satış işlemi için aynı komisyon oranını alıyor. Emlakçıya ödenecek komisyon yapılan satış değeri üzerinde hesaplanıyor.


Arsa satışı emlak komisyonunu hem alıcı hem de satıcı ödüyor. Yapılan satış işlemi için hesaplanan komisyon oranları aşağıda yer alıyor;


Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


Kurallar:

1.Yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edilemez.

2. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine...