19 / 04 / 2024

Arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?

Arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?

Bir arsa alım satım işleminiz olduğunu ve emlakçı aracılığı ile işlemi gerçekleştirdiğinizi düşünelim. Bunun için ne kadar komisyon ödeyeceksiniz? 2015 arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?



Arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?

Emlakçılar taşınmaz mal alım satım ve kiralama işlemlerinde taraflar arasında aracılık yaparak işlemin daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlıyor.


Yapılan işlem neticesinde emlakçılar belli bir komisyonu hak ediyor. Peki, bir arsa alım satım işleminiz olduğunu ve emlakçı aracılığı ile işlemi gerçekleştirdiğinizi düşünelim. Bunun için ne kadar komisyon ödeyeceksiniz? Arsa satışı emlak komisyonu ne kadar?


Emlakçılar arsa dahil tüm taşınmaz malların satış işlemi için aynı komisyon oranını alıyor. Emlakçıya ödenecek komisyon yapılan satış değeri üzerinde hesaplanıyor.


Arsa satışı emlak komisyonunu hem alıcı hem de satıcı ödüyor. Yapılan satış işlemi için hesaplanan komisyon oranları aşağıda yer alıyor;


Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


Kurallar:

1.Yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edilemez.

2. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamaz.

3. Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorundadır. Sözleşmesiz hizmet veremez.


Emlakçı yer gösterme ücreti ödenir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön