27 / 04 / 2024

Emlakçı komisyonu ne kadar 2015?

Emlakçı komisyonu ne kadar 2015?

Emlakçı komisyonu, tarafların aralarında imzaladığı komisyon sözleşmesi doğrultusunda ödeniyor. Kiralama ve alım satım işlemlerinde komisyon farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, emlakçı komisyonu ne kadar 2015? İşte emlakçı komisyonu 2015...



Emlakçı komisyonu ne kadar 2015?

Ticari ve yasal prosedürlere göre kişi ve kurumlara  Emlak  kiralama, satış vb. konularda aracılık etme, danışmanlık hizmetleri sunma ve konuyla ilgili tapu kadastro, belediye, noter ve vergi dairelerindeki resmi işlemleri takip etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiye emlakçı deniyor.


Emlakçıya, gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde alıcı ve satıcının emlakçı aracılığı ile buluşması ve anlaşmaları halinde emlakçıya komisyon ödeniyor. Emlakçıya ödenecek komisyon gerçekleşen bu satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


Emlakçı komisyonu, tarafların aralarında imzaladığı komisyon sözleşmesi doğrultusunda ödeniyor. Kiralama ve alım satım işlemlerinde komisyon farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, emlakçı komisyonu ne kadar 2015?


Emlak komisyonu 2015:

ALIM - SATIM..

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA..

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV


Not:

1.Yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edilemez.

2. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamaz.

3. Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorundadır. Sözleşmesiz hizmet veremez.



Emlakçı komisyonu iadesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön