19 / 04 / 2024

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı sınırı

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı sınırı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek..

Milli Emlak'tan 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi fırsatı! Bu tarihleri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satacak. Satış ihaleleri Nisan ay içerisinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan son dakika Nisan 2024 fırsatı! 3 ilde 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü üç şehirde 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satacak. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri Nisan ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Rize ve Afyonkarahisar'da bulunan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arsa ve araziler KDV'den muaf...

Milli Emlak'tan son dakika Nisan 2024 fırsatı! İki şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Aydın Kuşadası ve Afyonkarahisar Çay'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı o Nisan 2024 ihaleleri...

İki ildeki 39 adet arsa ve arazi satılıyor! Aman bu tarihleri kaçırmayın! 

Erzurum Oltu'da ve Balıkesir Susurluk'ta yer alan 39 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? 

3 ildeki 8 adet arsa ve arazi satılıyor! 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla ucuz gayrimenkuller...

Batman, Balıkesir ve Bursa illerinde yer alan toplam 8 adet arsa ile arazi satışa sunuluyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

3 ildeki 11 adet arsa ve arazi 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor! Gayrimenkul arayanlar dikkat! 

Bursa, Batman ve Adana illerinde yer alan 11 adet arsa ve arazinin satışı yapılıyor. Peki hangi ildeki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

İstanbul ile Antalya'da arsa ve arazi satılacak! İki büyükşehirde yatırım yapmak isteyenler dikkat!

İstanbul ve Antalya'da yer alan gayrimenkuller satışa çıkarıldı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri 13 Mart ve 20 Mart tarihlerinde yapılacak.

Tekirdağ, İzmir ve Konya'da 49 adet arsa ve arazi satılıyor! 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla ucuz gayrimenkul fırsatı!

Tekirdağ, İzmir ve Konya'da yer alan toplam 49 adet arsa ve arazi 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Peki satış ihaleleri hangi tarihte? İşte detaylar...

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı: İki şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satacak!

Yeni bir yatırım yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak iki şehirde yine KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satış ihaleleri Nisan ayı içerisinde yapılacak.

KDV'den muaf arsa ve arazi arayanlara Milli Emlak'tan büyük müjde! Fiyatlar 39 bin 500 TL'den başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Ankara ve Antalya'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanları..

Arsa ve arazi almayı düşünenler için uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Yeni bir arsa ya da arazi yatırımı yapmak isteyenler nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi almak isteyenler için çok önemli tüyolar verdi. İşte o paylaşım...

4 ildeki 6 adet arsa ve arazi 51 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Amasya, Batman, İzmir ve Denizli'de yer alan 6 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki 4 ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı sınırı Haberi

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı sınırı

Emlak vergisine esas olmak üzere takdir komisyonlarınca 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek.

Kanunen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri, takdir komisyonları tarafından 4 yılda bir tespit ediliyor.

Emlak vergisi değerinin hesaplaması, takdir işleminin yapıldığı yılı takip eden ikinci yıldan başlamak suretiyle her yıl, bir önceki yıl birim değerinin söz konusu dönem için tespit edilen yeniden değerleme oranının yarısı nispetinde artırılan arsa ve arazi metrekare birim değerleri ile yapılıyor.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Gelir İdaresi Başkanlığının Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında, Torba Yasa ile eklenen geçici maddeye açıklık getirildi.

Tebliğe göre, takdir komisyonları tarafından 2017'de 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde...