11 / 12 / 2025
fuzul

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek..

Belediyelerden Konya ve Sakarya’da satılık 8 arsa ve arazi!

Sakarya ve Konya’da yer alan 8 adet arsa ve arazi satışa çıkarıldı. Satış ihalelerinin 23 ve 27 Ekim’de yapılacağı belirtildi.

Uzmanı açıkladı: Arsa ve arazi yatırımında doğru fiyat nasıl anlaşılır? 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımında doğru fiyatın nasıl anlaşılacağını açıkladı.

Arsa ve arazi yatırımcıları için 10 önemli uyarı!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımcıları için 10 önemli uyarı yaptı.

Uzmanı, arsa ve arazi yatırımcıları için 3 kritik maddeyi açıkladı!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımcıları için 3 kritik maddeyi açıkladı.

Arsa ve arazi almak isteyenler için uzmanından lokasyon açıklaması geldi! Bu ilden alın!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, arsa ve arazi almak isteyenler için lokasyon açıklamasında bulundu. Gültekin o ili işaret ederek 'İlerde teşekkür etmeyi unutmasın' dedi. İşte o il...

Arsa ve arazi almadan önce bilinmesi gereken 8 madde!

İnşaat Doktoru, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi almadan önce bilinmesi gerekenleri açıkladı.

Belediyeler Adana ve Manisa’da 9 arsa ve arazi satıyor!

Adana ve Manisa’da yer alan 9 adet arsa ve arazi satışa çıkarıldı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri 9 Mayıs ve 13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Uzmanı uyardı: Arsa ve arazi alacağım derken evinizden olmayın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımcıları için önemli uyarılar yaparak, “Toprak Alacağım Derken Evinden Olma! ” dedi.

Belediyeler iki şehirde 4 ve 24 ay taksitle 25 adet arsa ve arazi satıyor! 

Konya ve Çorum’da yer alan 25 adet arsa ve arazi satışa çıkarıldı. Söz konusu arsa ve araziler için 4 ay ve 24 ay taksit imkanı sağlanıyor. 

Uzmanı arsa ve arazi yatırımcılarını uyardı: Altının gramıyla kıyaslayan, toprağın kıymetini anlayamaz!  

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımcılarını uyararak, “Altının gramıyla kıyaslayan, toprağın kıymetini anlayamaz!” dedi.

Uzmanından arsa ve arazi yatırımcıları için çok önemli uyarı: Toprak yatırımı uçmaz, kaçmaz, sabırla zenginleştirir!  

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımının sabırla zenginleştireceğini söyledi.

Uzmanı İstanbul’da geleceğin en karlı arsa ve arazi bölgelerini açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’da geleceğin en karlı arsa ve arazi bölgelerini açıkladı.

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, İzmir’de geleceğin en karlı arsa ve arazi bölgelerini açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İzmir’de geleceğin en karlı arsa ve arazi bölgelerini açıkladı.

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı Haberi

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı

Emlak vergisine esas olmak üzere takdir komisyonlarınca 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek.

Kanunen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri, takdir komisyonları tarafından 4 yılda bir tespit ediliyor.

Emlak vergisi değerinin hesaplaması, takdir işleminin yapıldığı yılı takip eden ikinci yıldan başlamak suretiyle her yıl, bir önceki yıl birim değerinin söz konusu dönem için tespit edilen yeniden değerleme oranının yarısı nispetinde artırılan arsa ve arazi metrekare birim değerleri ile yapılıyor.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Gelir İdaresi Başkanlığının Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında, Torba Yasa ile eklenen geçici maddeye açıklık getirildi.

Tebliğe göre, takdir komisyonları tarafından 2017'de 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde...