08 / 05 / 2024

artuklu üniversitesi cami

artuklu üniversitesi cami

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kampüsünde cami, klise ve Yezidi mabedinin de içinde bulunduğu kompleks yapılacak...

Mardin Artuklu Üniversitesi 30 Öğretim Üyesi alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Mardin’de bulunan Artuklu Üniversitesi 30 Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

TOKİ Mardin Artuklu 420 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...

TOKİ Mardin Artuklu 420 konut ihalesi yarın!

Mardin İli, Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu!

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Diyanet'ten ÇOMÜ cami inşaatına 1 milyon TL destek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çorum Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi’nde yapıma başlanan cami inşaatı için 1 milyon TL'lik destek sağlayacağını açıkladı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir'de yaşayan hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatı yapılıyor.

Uludağ Üniversitesi'ne 20 bin kişilik cami!

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na inşa edilecek olan 20 bin kişilik ‘Yeni Camii’nin temeli, törenle atıldı.

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya fahri doktora unvanı verdi. Tosyalı konuşmasında Cezayir'de 5 bin kişilik cami yaptırdıklarını ve Ramazan ayında tamamlanacağını belirtti.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi'ndeki cami yükseliyor!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi içinde yer alan cami inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ile ilgili bir açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir; hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

artuklu üniversitesi cami Haberi

artuklu üniversitesi cami
Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kampüsünde cami, klise ve Yezidi mabedinin de içinde bulunduğu kompleks yapılacak. Bu kompleks yapılmasının sebebi tek ve çok tanrılı dinlere inananların ibadet etmeleri için. Proje için çalışmalar başlatıldı. İbadethanesinin tasarlanması için Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın çağrısı ile 20 ünlü mimar Mardin'e giderek, Mimarlık Fakültesi'nde Rektör Prof. Dr. Serdar Bedi Omay ile bir araya gelerek...