20 / 04 / 2024

artvin maden projeleri

artvin maden projeleri

Cerattepe’de maden ocağı açmak isteyen yandaş işadamı Mehmet Cengiz’e sadece 40 hektar için değil, Artvin’i de içine alan 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı verildiği belirlendi.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Artvin Cerattepe ÇED davası bugün görülecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor

Artvin Cerattepe ÇED raporu davasında bugün karar verilecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Artvin'de 129 maden ruhsatı var!

Trabzon’da düzenlenen “Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin’de Madencilik’ konulu konferansta Artvin Cerrattepe’deki maden projesi öne çıkarken, yapılan konuşmalarda burada çıkartılması planlanan madenin çevreye olumsuz bir etkisinin olmayacağı belirtildi.

Artvin Cerattepe halkının raporu kesindir!

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde daha önce “Ya Artvin, ya maden” denilerek iptal edilen altın madeni projesi için yeniden hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu bilirkişi heyetinden geçti.

Artvin Cerattepe maden ocağına bilirkişi raporu!

Artvin’de inşaatı durdurulması istenen Cerattepe maden ocağına bilim adamlarından ‘onay’ çıktı. Cerattepe maden ocağı hakkındaki ‘çevreye zararlı’ iddiaları, bilir kişi raporlarıyla çürümüş oldu.

Artvin Cerattepe'de şantiyeyi gezmeye izin çıkmadı!

Artvin Cerattepe mevkiinde şantiye kuran maden şirketinin çalışma yapıp yapmadığını görmek için bölgeye gitmek isteyen 7 kişilik heyete Artvin Valiliği'nden izin çıkmadı.

Artvin maden sahalarına bilirkişi incelemesi!

Artvin'de, Yukarı ve Aşağı Maden köylerinde altın madeni işletmesi ve kurulacak siyanür havuzlarına karşı verilen, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali istemiyle açılan dava sonrası bölgede bilirkiş heyeti inceleme yaptı.

Artvin Cerattepe'de maden projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Artvin'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetine karşı, İnşaat ve Ağaç işçileri Enternasyoneli (BWI) ve Yeşil Artvin Derneği, 'Cerattepe'deki doğa katliamına ve baskılara hayır' başlıklı imza kampanyası başlattı.

Artvin Murgul Bakır Maden Ocağı halk toplantısı 17 Mayıs'ta!

Sebahattin Yıldız tarafından, Artvin Murgul'da Kapalı İşletme Bakır Maden Ocağı'nın yapımı için 17 Mayıs günü saat 13:30'da halk toplantısı düzenlenecek. Toplantı Petek Köyü Merkez Eski Okul Binası'nda gerçekleşecek.

Artvin'de 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı mı verildi?

Cerattepe’de maden ocağı açmak isteyen yandaş işadamı Mehmet Cengiz’e sadece 40 hektar için değil, Artvin’i de içine alan 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı verildiği belirlendi.

Artvin'de maden aramak için ÇED Raporu'na gerek yok!

Artvin Valiliği, Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Çevreli köyü ile Tekkale köyü mevkiinde dört ayrı altın, bakır, çinko ve gümüş maden arama projesi için "Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir" kararı verdi

artvin maden projeleri Haberi

artvin maden projeleri

Cen­giz Hol­din­g’­in sa­hi­bi yan­daş işa­da­mı Meh­met Cen­gi­z’­in al­tın ve ba­kır ma­de­ni çı­kar­ma­yı plan­la­dı­ğı Art­vin Ce­rat­te­pe­’de­ki ma­den in­şa­atı pro­je­si­nin as­lın­da şe­hir mer­ke­zi­nin ha­ri­ta­dan si­lin­me­si­ne yol aça­cak bü­yük­lük­te ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. Çev­re Ba­kan­lı­ğı­’nın Art­vin Ce­rat­te­pe­’de ya­pı­la­cak al­tın ma­den­ci­li­ği­ne verdi­ği olum­lu ÇED ra­po­ru­nun ip­ta­li ve yü­rüt­me­si­nin dur­du­rul­ma­sı is­te­miy­le 751 ki­şi ve 61 avu­ka­tın aç­tı­ğı çev­re da­va­sı ge­çen ay gö­rül­müş­tü.


BİLGİLERİ DURUŞMADA SUNDU


Ce­rat­te­pe­’de, Ri­ze İda­re Mah­ke­me­si­’nin be­lir­le­di­ği 7 ki­şi­lik bi­lim ada­mı­nın ka­tı­lı­mıy­la ya­pı­lan ke­şif sırasın­da Çev­re ve Şe­hir­ci­lik Ba­kan­lı­ğı İl Mü­dü­rü Mu­rat Ca­vun­t’­tan tüy­ler ür­per­ten açık­la­ma gel­di.


Du­ruş­ma­da Mu­rat Ca­vunt, Cen­giz Hol­din­g’­e ma­den ruh­sa­tı­nın Art­vin il mer­ke­zi­ni de içi­ne alan 4 bin 406 hek­tar­lık alan için ve­ril­di­ği­ni söy­le­di. Ca­vunt mah­ke­me­de şu uya­rı­yı yap­tı: “E­ner­ji Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan 2012’de şir­ke­te ve­ri­len 4 bin 406 hek­tar­lık ruh­sat, al­tın,...