19 / 04 / 2024

artvin turistik yerler

artvin turistik yerler

Dünya Turizm Örgütü'nün geçtiğimiz hafta açıkladığı verilere göre 2014'te küresel anlamda 1 milyar 138 milyon kişi ülkesinden ayrılarak başka coğrafyalara seyahat etti. Artvin Avrupa'da bir, dünyada ise üçüncü oldu...

Mehmet Şimşek: Artvin turizm açısından çok önemli bir bölge!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şavşat Karagöl'de ziyaretlerde bulundu. Şimşek, burada yaptığı açıklamada, Artvin'in turizm açısından çok önemli bir bölge olduğunu, tanıtım için her türlü desteğin sürdürüleceğini söyledi.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Artvin'deki Mençuna Şelalesi'nin ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Arhavi ilçesinde yer alan Çifte Köprü ve Mençuna Şelalesi'nin turistik olarak geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği yelken sporu ile turizmi güçlendiriyor!

Sporcu Deniz Öksüz ve Antrenör Cemal Özdiyar, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) yönetimini ziyaret ederek yelken sporuna verdikleri destekten dolayı yönetim kurulu adına ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye teşekkür plaketi verdi.

Artvin Borçka Yeniyol'da 2.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Artvin Borçka ilçesine bağlı Yeniyol Mahallesi'nde 8 bin 267 metrekarelik arsa 2 milyon 727 bin 956 TL bedelle 3 Kasım 2014 tarihinde saat 09:30'da ihale ediliyor.

YTS Tur Yavuzer Turistik Servis Limited Şirketi kuruldu!

YTS Tur Yavuzer Turistik Servis Limited Şirketi, Ayhan Yavuzer tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 10 Ekim'de Beylikdüzü, Adnan Kahveci Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Bulvarı'nda kuruldu.

Londra'da havada duran bina binlerce kişinin dikkatini çekiyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın turistik semtlerinden Covent Garden'daki "havada duran bina", her gün bu semti gezen binlerce kişinin dikkatini çekiyor.Bina, Time Out dergisinin "Bu hafta Londra'da görülmesi gereken yerler" listesinde ilk sırada yer ald

Luksi Turistik Yatırım İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Luksi Turistik Yatırım İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hasan Sarıcan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye ile 9 Ekim'de Güneşli, Bağlar Mahallesi'nde kuruldu.

Turistik tesislerde yer yok!

Kurban Bayramı tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Tatilciler rotayı turizm cenneti Muğla'ya çevirirken Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu. Turistik tesislerde yer kalmadı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Kültürel Aşçı Değişimi Projesini başlattı!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Fushun Turizm Bölgesi işbirliğinde Kültürel Aşçı Değişimi Projesi yürütülecek. Kültürel Aşçı Değişimi Projesi, Club Paradiso Hotel'de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Amasra'daki turistik tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın 'ın Amasra ilçesinde, Kurban Bayramı tatili için turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 100 'e ulaştı

Utopia Turistik Hizmetleri ve Reklamcılık Limited Şirketi kuruldu!

Utopia Turistik Hizmetleri ve Reklamcılık Limited Şirketi, Şenol Yılmaz tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Eylül'de Esenler, Tekstilkent Koza Plaza A Blok'ta kuruldu.

artvin turistik yerler Haberi

artvin turistik yerler


Euromonitor'un turizmde en fazla tercih edilen destinasyonlar listesine Türkiye'den 5 kent girdi. Artvin Avrupa'da bir, dünyada ise üçüncü oldu

Dünya Turizm Örgütü'nün geçtiğimiz hafta açıkladığı verilere göre 2014'te küresel anlamda 1 milyar 138 milyon kişi ülkesinden ayrılarak başka coğrafyalara seyahat etti. Bu kategorideki turist sayısı 2013'e göre 52 milyon artarken, büyümede en önemli artış yakalayan ülkelerden biri Türkiye oldu. 2014'ü 35 milyon 850 turistle kapatan Türkiye, bunun karşılığında 34.3 milyar dolar gelir elde etti. 


TÜRKİYE'DEN 5 ŞEHİR VAR 

Kentler düzeyinde ise bir başka uluslararası kuruluştan gelen veriler dikkat çekti. Dünyanın en saygın araştırma şirketlerinden Euromonitor'ün yaptığı araştırmaya göre "100 Küresel Turizm Destinasyonu" listesine Türkiye'den 5 şehir girdi. Londra merkezli Euromonitor'un araştırmasında dünyanın en fazla turist çeken kenti 25.5 milyon ile Hong Kong...