23 / 04 / 2024

Yusuf Hacısüleyman: Eyfel, Kaleiçi gibi yerler randevulu gezilecek!

Yusuf Hacısüleyman: Eyfel, Kaleiçi gibi yerler randevulu gezilecek!

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı ve Resort Dergisi İmtiyaz sahibi Yusuf Hacısüleyman, dünya nüfusunun hızla arttığını bu nedenle gelecekte Eyfel Kulesi, Kaleiçi gibi yerlerin randevu alınarak gezilebileceğini söyledi.



Resort Dergisi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Resort Turizm Kongresi,

Kundu Turizm Bölgesi'ndeki ASKA Lara Otel de başladı. 28 Kasım Pazar günü sona erecek kongrede turizmin geleceği ve otelcilik sistemi ele alınacak. Kongrenin açılışında konuşan AKTOB Başkanı ve Resort Dergisi imtiyaz sahibi Yusuf Hacısüleyman. Dünya Turizm Örgütü büyüme rakamlarına bakıldığında. 

Türkiye'nin rakamlarının her zaman daha üstünde olduğunu söyledi. Turizmde hem yatırım hem işletmelerde yüzde 90'ın yerli sermaye olduğunun altını çizen Hacısüleyman. Türkiye'de 12 kişiden birinin turizm sektöründe çalıştığını, sektörün işsiz kalma korkusunu aza indireceğini savundu. 



Dünyanın değiştiğini belirten Hacısüleyman, 2015 yılının çok kolay bir yıl olmayacağını öngördüklerini ifade etti. Ortadoğu'nun sürekli kan içinde ve sınırlarımızda da meydana gelen olaylar nedeniyle tüm dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olduğunu anlatan Hacısüleyman. "Turizm kelimesi savaş kelimesiyle anılamaz, anında tedirginlik yaratır. Suriye sınırında yapılan tüm haberlerde hep Türkiye eleştiriliyor. Ama bunu dışarda pozitif bir algıya maalesef çeviremedik. 


İkinci sorun ise en büyük pazarımız olan Rusya'da Ruble'nin değer kaybetmesi. Bu durum bizi önemli bir şekilde etkileyecek görünüyor. Karamsarlığı ifade etmek istemiyorum ama herkesin bu konuda bazı adımlar atması gerekiyor." dedi. 


"TURİSTİK YERLER RANDEVU İLE GEZİLECEK" 


Konuşmasında ilginç tespitlere de yer veren Hacısüleyman, gelecekte kişiye uygun tatillerin ön plana çıkacağını belirtti. Hacısüleyman. haberleşme, teknoloji, mobil teknolojinin ön plana çıkacağını açıkladı. Turistlik alanlara randevu sisteminin gelebileceğini anlatan Hacısüleyman, "Belki artık turizm alanlarını gezmek için randevu almak bile gerekebilir. 

Dünya nüfusu çok hızlı artıyor. Belki Eyfel Kulesini randevuyla ziyaret edebileceğiz. Belki Kaleiçi'ni gezmek için önceden randevu almamız gerekecek ve 'şu saatte gezebilirsiniz' diye randevu verilecek." diye konuştu. 


"GELECEK TURİZMİN' 


Thomas Cook Group PLC Üst Yöneticisi (CEO) Peter Fankhauser, ileriki yıllar turizmin geleceği olduğunu ifade etti. Teknolojinin geçmişten bugüne kadar nerelere geldiğine değinen Peter Fankhauser. dijital çağ ve müşterilerin seyahat sektörünü her alanda zorladığını, artık fiyat konusunda daha fazla şeffaflık ve kalite aradığına vurgu yaptı. Müşteri memnuniyetinin en büyük zorluklardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Thomas Cook yöneticisi, internetin müşteriler için önemli bir mecra olduğunu, online teknolojinin kendilerine pek çok yeni seçenek sunduğunu ifade etti. Peter Fankhauser, sanal dünya ile insanların artık otellerini gidecek ve görecek yerlerini önceden tam olarak belirleyip daha sonra tatile çıktığını vurguladı. 


"KALİTE ARTIK ÜÇÜNCÜ SIRADA" 


Kalitenin artık üçüncü sıraya gerilediğini belirten Thomas Cook Group yöneticisi Fankhauser. ilk önceliğin fiyat, sonra lokasyon daha sonra da kalitenin geldiğini belirtti. Turistlerin bir çoğunun artık online yorumları okuduğuna da vurgu yapan Fankhauser, satış kanalından bağımsız müşterilerin bunu kullandığını ve görüşlerini ortaya koyduğunu ifade etti. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön