26 / 04 / 2024

dünya nüfusunun etkileri

dünya nüfusunun etkileri

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı ve Resort Dergisi İmtiyaz sahibi Yusuf Hacısüleyman, dünya nüfusunun hızla arttığını bu nedenle gelecekte Eyfel Kulesi, Kaleiçi gibi yerlerin randevu alınarak gezilebileceğini söyledi.

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Alman Dünya Nüfusu Vakfı, 2023 senesinde dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi arttığını kaydetti. Buna göre,  2024 sene başı itibarı ile  dünya nüfusu 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişi olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Her gün 252 bin yeni internet sitesi açılıyor!

Dünya çapında 1 milyardan fazla internet sitesinin kullanımda olduğu sanal alemde, günde 252 bin, her saniye 3 yeni internet sitesi hizmete giriyor. Dünya nüfusunun yüzde 64,9'u (5,18 milyar) internet kullanırken yüzde 59,9'u da (4,8 milyar) sosyal medya kullanıyor.

Yamyam patlama sebebiyle dünya karanlığa gömülebilir! Plazmalar dünyaya çarpacak!

Dünya yamyam patlama sonucunda karanlığa bürünebilir! Uzmanlar, geride bıraktığımız günlerde Güneş'te meydana gelen patlama sonucunda Dünya'ya doğru akan milyarlarca tonluk plazma akışı oluştuğunu açıkladılar. Bu akışın, Dünya'nın elektrik ve uydu sistemleri üzerinde etkileri olabileceği belirtiliyo

Dünya Bankası’ndan kırmızı alarm! Böyle giderse bir bardak suya muhtaç olacağız! Su kıtlığı kapıda!

Dünya Bankası, gelecek dönemde insanoğlunu bekleyen tehlikelere karşı uyardı. Dünya nüfusunun son 50 yılda ikiye katlanmasına rağmen doğal su depolama hacmi ise giderek azalıyor.

Dünya tarihi böyle bir olay görmedi! Benzin, gıda, ev fiyatları eyvah eyvah dedirtecek

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı tarafından yayımlanan rapora göre dünya nüfusu 8 milyarı aşacak. Bu da başta gıda ürünleri olmak üzere birçok ürünün değerlenmesi anlamına geliyor.

Dirençli kentler nasıl inşa edilmeli?

2050 senesinde dünya nüfusunun 9,7 milyara, 2100 yılında ise  11,1 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Artan nüfus ile beraber  inşa ve yönetim yollarında radikal değişimin kaçınılmaz olurken dirençli kentler bir hayli önem kazandı. Peki dirençli şehirler nasıl kurulacak? İşte detaylar...

100 milyondan fazla kişi evsiz yaşıyor!

İTÜ Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada, "Dünya nüfusunun yüzde 20'sinden fazlası, yaklaşık 1,8 milyar insan yeterli konuttan yoksun, 100 milyondan fazla insan evsiz yaşamaktadır" dedi.

2 bin 153 milyarder dünyanın yüzde 60'ından daha zengin!

Oxfam, 2 bin 153 milyarderin, dünya nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan 4,6 milyar kişiden daha zengin olduğunu açıkladı...

İnşaat sektörünün temsilcileri Autodesk Zirvesi'nde!

2050'de dünya nüfusunun üçte ikisi şehirlerde yaşayacak ve varolan şehirlerde yeni şehirler yer alacak. İnşaat sektörünün bu talebi karşılaması amacıyla 2050'e kadar dünya genelinde her gün, yaklaşık 13 bin konut inşa etmesi gerekiyor.

Meydan İstanbul, Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi seçildi!

Meydan İstanbul “Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi” seçildi. Bunun yanında “Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi” ve “Avrupa’nın En İyi Sosyal Alanları” ödüllerinin de sahibi Meydan İstanbul AVM olmayı başardı. 

Dünyada megakent sayısı 12 yıl sonra 43’e ulaşacak!

Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, 2050’de dünya nüfusunun üçte ikisi, kentlerde yaşıyor olacak. Mega kent sayısı ise 12 yıl sonra 43’e ulaşacak...

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

dünya nüfusunun etkileri Haberi

dünya nüfusunun etkileri

Resort Dergisi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Resort Turizm Kongresi,

Kundu Turizm Bölgesi'ndeki ASKA Lara Otel de başladı. 28 Kasım Pazar günü sona erecek kongrede turizmin geleceği ve otelcilik sistemi ele alınacak. Kongrenin açılışında konuşan AKTOB Başkanı ve Resort Dergisi imtiyaz sahibi Yusuf Hacısüleyman. Dünya Turizm Örgütü büyüme rakamlarına bakıldığında. 

Türkiye'nin rakamlarının her zaman daha üstünde olduğunu söyledi. Turizmde hem yatırım hem işletmelerde yüzde 90'ın yerli sermaye olduğunun altını çizen Hacısüleyman. Türkiye'de 12 kişiden birinin turizm sektöründe çalıştığını, sektörün işsiz kalma korkusunu aza indireceğini savundu. 



Dünyanın değiştiğini belirten Hacısüleyman, 2015 yılının çok kolay bir yıl olmayacağını öngördüklerini ifade etti. Ortadoğu'nun sürekli kan içinde ve sınırlarımızda da meydana gelen olaylar nedeniyle tüm dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olduğunu anlatan Hacısüleyman. "Turizm kelimesi savaş kelimesiyle anılamaz,...