19 / 04 / 2024

Aşağı Fırat Havzası projesi

Aşağı Fırat Havzası projesi

Gaziantep’te “ Aşağı Fırat Havzası ” olarak adlandırılan Fırat Nehri üzerindeki tarihi yerleşke ve köylerin turizme kazandırılması için harekete geçildi.Aşağı Fırat Havzası turizme kazandırılıyor.

Fırat Life Style'dan Ankara'ya 476 konutluk yeni proje!

Fırat Life Style, başkent Ankara'da 476 konutluk yeni proje inşa edecek. Gölbaşı'nda yükselecek projede 887 milyon 286 bin 978 TL'ye mal olacak.

Fırat Üniversitesi 4 arsa satıyor! İhalesi 8 Kasım'da!

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, Elazığ Zafran ve Sürsürü'de yer alan 4 arsayı satışa çıkardı. Arsaların merakla beklenen satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

Hükümetin pahalı dolar hamlesini ilk kez Hande Fırat açıkladı: Bir an önce yapılacak

Hükümetin aşırı yükselen enflasyon ve dolar karşısında atmayı planladığı adımı Hürriyet yazarı Hande Fırat ilk kez açıkladı. "Bir an önce yapılacak" diyen Fırat, ekonomide benimsenen "faiz sebep enflasyon sonuç" anlayışından ise geri dönüş olmadığını kaydetti.

Ahmet Fırat: Konut kredilerindeki faiz indirimi vatandaşın cebine yansımalı!

Dün resmi olarak açıklanan TÜİK verilerine göre konut satışları Ekim'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 14,9 artış gösterdi. Fırat Life Style’ın COO’su Ahmet Fırat konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi (Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi) (E-İHALE) ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Kızılay’dan Fırat Kalkanı bölgesine bin konut!

Türkiye, Suriye’de hayatın normale dönmesi için yoğun şekilde çalışıyor. Bir çok alanda yardımlarda bulunan Kızılay şimdi de Fırat Kalkanı bölgesinde 1000 kalıcı konut inşa edecek.

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasını açıldı!

Malatya'da Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü yeni hizmet binası açıldı. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katıldı.

Fırat Kalkanı bölgesinde 37 okulda inşaat devam ediyor!

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz de Mart 2016’dan itibaren Fırat Kalkanı bölgesinde eğitim öğretim faaliyetlerini organize etmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Fırat Nehri'ne yüzen otel projesi!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bir girişimci tarafından ''Yüzen otel'' projesi inşa edilmek isteniyor. Fırat Nehri için proje hazırlandı.

Ağrı Fırat Mahallesi'ndeki dönüşümün 2. etabı başlıyor!

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, düzenlediği basın toplantısında Ağrı'nın Fırat Mahallesi'nde başlayan ve ilk etabı bitirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. Etap çalışmalarının devam edeceğini ve bu projeyle modern bir mahalle oluşturulacağını söyledi.

Menderes Fırat Çakıroğlu Spor Kompleksi açıldı!

2015 yılında öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı İzmir'in Menderes ilçesindeki spor kompleksine verildi.

Ağrı Merkez Fırat Mahallesi'nde teslimler sona eriyor!

Ağrı Merkez Fırat Mahallesi 2. Etap Projesi kapsamında C2-14, C2-15, C2-16 ve C2-17 bloklarda satılan konutların son teslim tarihi bugün olarak belirlendi.

Aşağı Fırat Havzası projesi Haberi

Aşağı Fırat Havzası projesi

Rumkale ile Zeugma/Belkıs Harabeleri arasındaki Fırat Nehri üzerinde bir takım incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aşağı Fırat Havzası’nın Tuna Nehri kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Yıllardır Fırat Nehri’nin bölgeden geçtiğini ve turizm amaçlı değerlendirilmediğini ifade eden Şahin, artık Fırat Nehri üzerinde yer alan tarihi köy ve beldelerin turizme kazandırılması gerektiğini dile getirdi.


Zeugma, Rumkale, Kamışlı, Gümüşgün Köyü, Aşağı Çardak Köyü, Erenköy aksında devam eden ve “Aşağı Fırat Havzası” olarak bilinen bölgelerde incelemelerde bulunan Fatma Şahin, bölgede önemli turizm beklentilerinin olduğunu, bu beklentiler için çalışmalara başladıklarını söyledi.


Nehir turizmini önemsiyoruz


Bölgedeki köyleri gezen Şahin, burada vatandaşlardan gelen talep ve önerileri de dinledi. Şahin, “Bölgenin turizme kazandırılması ve canlandırılması için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız. Bölge, turizm açısından ve bizim açımızdan...