23 / 04 / 2024

Asansör güvenilirliği

Asansör güvenilirliği

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Chicago'daki gökdelenin asansöründe mahsur kalan 6 kişi 84 kat düştü!

ABD'nin Chicago kentinde bir gökdelenin asansöründe mahsur kalan 6 kişi 84 kat düştü. 6 kişi kazadan yara almadan kurtuldu...

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi

Çinliler Avrasya Asansör Fuarı 2019 için rezervasyon yaptı!

Avrasya Asansör Fuarı gerçekleşti. CNR EXPO’nun ev sahipliği yaptığı fuar, 30 ülkeden gelen 32 bin 922 sektör profesyoneli ağırladı.

Fi Yapı asansör kazasının bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı inşaat şirketine ait şantiyede yaşanan asansör kazasının bilirkişi raporuna göre iş güvenlik uzmanları, ‘Bir kaza geliyor’ diye 4 kez şirketi uyardı. Ama inşaat sürdü ve o asansör düştü. 3 işçi de feci şekilde can verdi!

Asansör Yönetmeliği Taslağı yayımlandı!

29 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde (2014/33/AB) Asansör Yönetmeliği taslağı yayımlandı...

İzmit, asansör güvenliğinde ortalamanın üstünde!

İzmit Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan asansör kontrollerine büyük önem veriyor. Belediyenin hedefi bütün asansörlerin tamamının güvenli hale getirmek.

Fi Yapı'nın asansör kazasında hayatını kaybeden 3 işçi toprağa verildi!

İSTANBUL Esenyurt'ta inşaat asansörünün 24'üncü katta devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 3 işçi, bugün memleketleri Ağrı'nın Diyadin ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Asansör güvenilirliği Haberi

Asansör güvenilirliği

Günümüzde asansör tasarımları her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Gerekli bakım ve onarım çalışmalarının ve diğer önlemlerin yeteri kadar alınmaması asansör kazalarına yol açıyor. Konuyla ilgili birçok yönetmelik bulunuyor. 

Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın haberine göre; birçok iş yeri ve konutlarda hala eski tip asansörler kullanılıyor. Bu asansörlerin yeteri kadar güvenilir olması için denetimlerin alınması gerekiyor. Bu durum karşısında akıllara birçok soru geliyor:

- 2001 yılından önce yapılan asansörlerin neredeyse hiçbirinde iç kapı bulunmuyor. O dönem neden bu duruma dikkat edilmedi?

- Şu an birçok konut ve iş yerinde, eski tip asansörler kullanılıyor. Bu asansörler denetleniyor mu?

- Yeni binalarda hangi tip asansörlerin kullanımı uygun görülüyor? Bu kıstaslar nasıl belirleniyor?

- Asansörlere ne kadar sıklıkla bakım yapılması gerekiyor?

Konu hakkında Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı...