23 / 04 / 2024

Asansör teknolojisi 2015

Asansör teknolojisi 2015

161 yıllık asansör teknolojisinde yeni bir döneme giriliyor. Halen üzerinde çalışılan projelerin hayata geçmesiyle asansörler manyetik raylar üzerinde hareket ederken sadece yukarı aşağı değil sağa ve sola da gidebilir hale gelecek

Boss Asansör bu yıl yüzde 20 büyüme planlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanan Boss Asansör, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. 2015'te yüzde 8 büyüme hedeflerini aştıklarını bildiren Abdurrahman Aksöz, bu yılın ilk çeyreği verilerine bakarak, yıl sonu hedeflerini yakalayacaklarını öngördükler

Asansör periyodik kontrol ücreti 2015!

Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda bir defa yaptırılır. Periyodik kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük ilgili idare ve bina sorumlusuna aittir. Peki, asansör periyodik kontrol ücreti 2015 ne kadar?

Asansör kimlik numarası nedir?

24 Haziran 2015 tarihinde yayımlanan Asansör Yönetmeliği ile asansörlere kimlik numarası geliyor. Peki, asansör kimlik numarası nedir? Bu hüküm hangi asansörleri kapsıyor? İşte yanıtı..

Asansör yönetmeliği 2015 tam metni!

Asansör işletme bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği, 24 Haziran 2015 tarihinde 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik asansörlerin kullanım talimatlarını düzenliyor. İşte asansör yönetmeliği 2015 tam metni..

Fnd Mühendislik Asansör Danışmanlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fnd Mühendislik Asansör Danışmanlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Adem Uçar tarafından 10 bin TL sermaye ile 26 Haziran 2015 tarihinde Ataşehir'de kuruldu.

ThyssenKrupp Asansör yeni sistemi TWIN'i tanıttı!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye, TWIN adı verilen asansör sistemini Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 2015'te tanıttı. TWIN, aynı asansör kuyusu içinde birbirinden bağımsız olarak çalışan iki asansör kabininden oluşuyor.

ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı!

ETMK desteği ile düzenlenen ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı. Asansör İstanbul Fuarı kapsamında uluslararası ölçekte düzenlenen tasarım şöleninde, bu yıl bina dışından asansör çözümleri yarıştı.

Asansör İstanbul 2015'in açılış gerçekleşti!

Meclisteki kanun tasarısına göre meydana gelecek asansör kazasında sorumluluk doğrudan belediye veya il özel idare yetkilisinde olacak. Dünyanın 3 büyüğünden biri olan Asansör İstanbul 2015 başladı..

Asansör İstanbul 2015 Fuarı bugün başlıyor!

Asansör İstanbul 2015, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağı törenle 26 Mart Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. 28 ülkeden 440 firmanın yer aldığı fuarı, 73 ülkeden 28 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Asansör İstanbul 2015 Fuarı 26 Mart'ta başlayacak!

İFO Fuarcılık tarafından AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteği ile iki yılda bir düzenlenen Asansör İstanbul Fuarı’nda 15’i Konya’dan olmak üzere yurt içi ve yurt dışından toplam 440 firma yer alıyor.

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Kılas Metal Demir İnşaat Elektrik Elektronik Asansör Orman Ürünleri Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılas Metal Demir İnşaat Elektrik Elektronik Asansör Orman Ürünleri Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile, Esenyurt'ta, Ramazan Sangür Müdürlüğü'nde kuruldu.

Başakşehir'de 372 asansör 2015'te revize edilecek!

Asansöy Bakım ve İşletme Yönetmeliği doğrultusunda Başakşehir 4. Etap’ta 14 yaşına basan 372 asansörün tamamı kanuni zorunluluk gereği Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla 2015’te revize edilecek.

Asansör teknolojisi 2015 Haberi

Asansör teknolojisi 2015


Asansörler büyük şehir hayatının ayrılmaz parçası durumunda. Yaklaşık 161 yıl önce kullanılmaya başlanan bu teknoloji geçtiğimiz aylarda özellikle Türkiye’de yaşanan ölümcül kazalarla sık sık gündeme geldi. Üretici şirketler ise teknolojinin hem güvenliğini hem de verimliliğini artırmak için bir dizi yeni teknik üzerinde çalışıyor. Yapılan araştırmalar gelecek 30 yıl içerisinde şehirleşmenin hızla artacağını gösteriyor. McKinsey’in rakamlarına göre bu gelişme mevcut şehir merkezlerine toplam 58 trilyon dolarlık yeni yatırım yapılması anlamına geliyor. Yapılacak yeni yerleşim birimlerinin büyük oranda gökdelen olarak planlanması ise asansör sorununu gündemin üst sıralarına taşıyor. Alman asansör üreticisi ThyssenKrupp’un geliştirdiği yeni ‘Multi’ projesi oldukça ilgi çekici görünüyor. Geleneksel çelik halat ve ray sistemine karşılık tamamen manyetik alan prensibine göre çalışan sistem inşaat tasarımında da büyük değişime neden olacak....