19 / 04 / 2024

asbestin zararları

asbestin zararları

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, " Asbesti 2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı yasakladı. Asbestin insan sağlığına olumsuz etkileri biliniyor. Bu nedenle Meclis araştırması ve soru önergeleri ile konuya dikkat çekmeye çalışıyorum." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'ye maliyeti 126,3 milyar dolar olacak! Zararlar kalem kalem hesaplandı! 

CHP tarafından hazırlanan deprem raporuna göre, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin Türkiye’ye maliyeti 126,3 milyar dolara ulaşacak. Depremin zararları ve maliyetleri raporda kalem kalem hesaplandı. 

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarında hangi zararlar var?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde, İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarını kaleme aldı. İşte Saygı Öztürk'ün 'İşte, İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu dosyalar ve kalem kalem zararlar' başlıklı yazısı...

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Oturulan konutlarda meydana gelme olasılığı bulunan zrarlar konut sigortasıyla teminat altına alınıyor. Peki konut sigortası nedir, hangi zararları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte merak edilen detaylar...

Deprem zararlarının en aza indirilmesi için önerge verildi!

Olası depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

Tek-Art İnşaat'ın 2019 yılı zararı, geçmiş yıl zararlarına ilave edildi!

Tek-Art İnşaat'ın 2019 yılı zararının Sermaye Piyasası Mevzuatına göre, geçmiş yıl zararlarına ilave edilmesine ilişkin talebi 101 milyon 790 bin 81,484 TL tekabül eden kabul oyu ile oybirliğiyle kabul edilmesine karar verildi.

Tek-Art İnşaat 2019 yılı zararını geçmiş yıl zararlarına ilave edecek!

Tek-Art İnşaat, 2019 yılı döneminde net zarar oluşması nedeniyle Sermaye Piyasası Mevzuatı gereği geçmiş yıl zararlarına ilave edilmesi hususunda 2019 yılı Olağan Genel Kurulu'nda ortaklarınının onayına sunacak.

Esnaf ve Sanatkarların Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanun'larda değişiklik!

Esnaf ve Sanatkarların Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınına Karşı Alınan Önlemler Kapsamında Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Konut sigortası hangi zararları karşılıyor?

Konut sigortası sadece konutu değil konut içindeki eşyaları da güvenceye alması sebebiyle tercih ediliyor. Peki konut sigortası hangi zararları karşılıyor? Konut sigortasında şartlar neler? İşte merak edilenler...

Konut sigortası hangi zararları karşılamaz?

Konut sigortası sadece konutu değil konut içindeki eşyaları da güvenceye aldığı için vatandaşlar tarafından çok tercih ediliyor. Peki konut sigortası hangi zararları karşılamaz? İşte konut sigortasının karşılamadığı hasarlar...

Acıbadem Tibaş Parkı inşaatında gerginlik yükseliyor!

İstanbul Üsküdar'daki Tibaş Parkı’nda yapılan yurt inşaatın yargının durdurma kararına rağmen devam edilmesine mahallelinin tepsi artıyor. Mahalle halkı "Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen,  Üsküdar ilçemize vermiş olduğu kamusal zararların hesabını verecek" dedi..

Deprem, hukuki hakları da yakmamalı!

Deprem sonrası hasar gören ve yıkılan binaların akıbeti ne olacak? Bina ve konut sahipleri hangi haklara sahip? Zorunlu Deprem Sigortası tüm zararları karşılıyor mu? Avukat Cevat Kazma yazıyor...

asbestin zararları Haberi

asbestin zararları

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, " Asbesti ülkemizde 2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı yasakladı. Asbestin insan sağlığına olumsuz etkileri biliniyor. Bu nedenle asbest ile ilgili Meclis araştırması ve soru önergeleri ile konuya dikkat çekmeye çalışıyorum. AB ile uyumlu yönetmelikte, asbestin, herhangi bir ürünün üretiminde kullanılması ve asbest içeren tüm ürünlerin piyasaya arzı da yasaklandı. Asbest, içme suyu boruları başta olmak üzere, yapı malzemeleri, otomobil, gemi yapımında kullanılı yordu. Solunum ya da içme suyu yoluyla vücuda girdiğinde, insan sağlığına direkt olumsuz etkisi var. Bakanlık asbestin neden olduğu hastalıkları akciğer zarları arasında sıvı toplanması, kireçlenme, akciğer zarı kalınlaşması ve akciğer dokusunda bağ dokusu oluşumu olarak sıralıyordu. Ayrıca ciltte yaralara da neden olabiliyor "diye açıkladı. Bu...