26 / 04 / 2024

aşırı değerlenme

aşırı değerlenme

ABD Eski Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan, emlak sektöründeki köpüğün (aşırı değerlenmenin) patlayacağını, ancak ABD ekonomisinin durgunluğa girmeyeceğini söyledi.

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına MODOKO ve KARADENİZBİRLİK de katıldı. Buna göre, MODOKO yüzde 20 indirimli satılan mobilya fiyatlarının yılsonuna kadar aynı kalacağını duyurdu. KARADENİZBİRLİK de ayçiçek yağına yüzde 12-15 indirim yaptı.

Bakan Bolat'ın çağırısı üzerine marketler harekete geçti! Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında marketlere yönelik indirim çağrısı sonrası marketler harekete geçti. Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor...

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Müteahhitler depremin yıkıcılığını azaltabilmek amacıyla kentsel dönüşümün desteklenmesi gerektiğini belirterek, Yarısı Bizden Kampanyası'nın deprem bölgesinde de uygulanması çağrısında bulundu. 

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Kayseri'de 14 bin 131 yapıdan 1096'sı ağır hasarlı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen toplam 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Avrupalılar Türkiye'deki bir ürüne aşırı ilgi göstermeye başladı! Hepimiz kullanıyoruz sizi de ilgilendiriyor

Avrupalıların Türkiye'de ticaretleri hız kesmeden devam ediyor. Avrupalılar son olarak Türkiye'deki önemli bir ürüne daha aşırı ilgi göstermeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...

TOKİ Sosyal Konut Projesi Ağrı Diyadin’de 608 bin liraya!

81 ilde TOKİ Sosyal Konut başvuruları hala devam ediyor. Peki Ağrı’da kaç proje yer alacak? Ağrı Diyadin’de TOKİ konutları olacak mı? İşte detaylar…

Volkswagen Golf R'de son dakika! Resmen belli oldu, sakın kaçırmayın! 12 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Yeni Golf R, 320 PS güce sahip 2.0 TSI motoru ile dikkat çekiyor! Volkswagen Golf R'de son dakika! Resmen belli oldu, sakın kaçırmayın! Peki, Volkswagen Golf R fiyatları ne kadar? Volkswagen Golf R kaç TL? İşte 12 Ağustos 2022 Volkswagen Golf R fiyat listesi...

A-101'de süt ürünlerine büyük indirim, işte geçerli olacağı tarihler! İndirimli ürünlerin fiyatı...

Türkiye'de süt üretiminin düşmesinin ardından süt ve süt ürünlerine zam gelmesi bekleniyor. Zamlar öncesinde A-101 de süt ürünlerinde kampanya yaptı. Kampanya sadece 16 ve 22 Temmuz aralığında geçerli olacak.

Ağrı Patnos için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine ilişkin karar yürürlükten kaldırıldı. Söz konusu karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Isparta Çünür'de 1002 konut inşa edecek! İhalesi yarın!

Dar gelirli aileleri kira öder gibi ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Isparta Çünür'de 1002 yeni konut inşa edecek.

aşırı değerlenme Haberi

aşırı değerlenme

 




Anılarının yayımlanmasıyla medyanın ilgi odağı haline gelen deneyimli maliyeci ABD'nin NBC televizyonunda katıldığı programda, ABD yüksek riskli tutsat kredi sektörününün sıkıntıya girmesiyle başlayan piyasa dalgalanmalarını değerlendirdi.


ABD emlak ve konut sektöründe oluşan köpüğün patlayacağını ve fiyatların düşeceğini söyleyen Greenspan, ancak bu durumun ABD ekonomisinde bir durgunluğa (resesyon) yol açmadan gerçekleşeceğini belirtti.


"Bu aşamada, mali problemlere, parasal problemlere rağmen, ekonomi hala sağlam" diyen Greenspan, bununla birlikte ABD emlak ve konut sektöründe köpüğün patlamasıyla oluşacak düzeltmeyi başka ülkelerdeki konut sektörünün de takip edeceği ve bunun bu sektöre yatırım yapmış pek çok kişi için "trajik sonuçlara" yol açacağı tahmininde bulundu.


-"AVRO DOLARIN YERİNİ ALABİLİR"-


Greenspan, Almanya'da yayımlanan Stern dergisine verdiği ayrı bir demeçte ise Avrupa ortak para birimi avronun temel uluslararası rezerv ve ödeme aracı...