25 / 04 / 2024

aşırı ihale kırımı

aşırı ihale kırımı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Kamu İhale Kanununda yapılacak yeni düzenlemede, son günlerde tartışma konusu olan "ihalelerdeki aşırı fiyat kırımlarını" engellemek için, bunu yapanlardan ilave teminat istenmesinin söz konusu olduğun

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün önemine değindi. Özhaseki açıklamasında "Önümüzde kimse duramaz çok hızlı bir biçimde bu kentsel dönüşüme gireceğiz" dedi.

A101’de 36 parça çatal kaşık takımı 1.290 TL’ye, 6 kg bulaşık deterjanı 89 TL’ye, kahve köpürtücü 99,90 TL’ye düştü!

A101 son kez duyurdu! Dev indirimler bugün sona eriyor. Bu kapsamda, 36 parça çatal kaşık takımı 1.290 TL’ye, 6 kg bulaşık deterjanı 89 TL’ye, kahve köpürtücü 99,90 TL’ye düşecek. İşte 28 Eylül Perşembe A101 fiyat listesi...

A101’de 30 parça çatal-kaşık takımı 890 TL’ye, 2’li tava seti 159 TL’ye, çift kişilik bambu yorgan 579 TL’ye düştü!

A101’in 28 Eylül’de başlatacağı indirim kampanyasına dahil olan tüm ürünler açıklandı. Bu kapsamda, 30 parça çatal-kaşık takımı 890 TL’ye, 2’li tava seti 159 TL’ye, çift kişilik bambu yorgan 579 TL’ye düşecek. İşte A101 fiyat listesi 28 Eylül 2023...

A101’de 30 parça çatal-kaşık takımı 990 TL’ye, Paşabahçe 6’lı kase 69,90 TL’ye, 32’li tuvalet kağıdı 99 TL’ye düştü!

A101, indirim konusunda yeni haftaya hızlı bir giriş yapıyor. Bu kapsamda, 10 Ağustos’ta 30 parça çatal-kaşık takımı 990 TL’ye, Paşabahçe 6’lı kâse 69,90 TL’ye, 32’li tuvalet kâğıdı 99 TL’ye düşecek. İşte 10 Ağustos Perşembe A101 fiyat listesi...

Atlas Turistik Servis Ve Yatırım Anonim Şirketi Şaşkınbakkal Şubesi açıldı!

Atlas Turistik Servis Ve Yatırım Anonim Şirketi Şaşkınbakkal Şubesi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Temel tarafından açıldı.

Binance'dan Forbes'a 200 milyon dolarlık dev yatırım!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, iş dünyasının ünlü dergisi Forbes'a 200 milyon dolar tutarında yatırım yapacağını açıkladı.

A.Z.Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

A.Z.Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şubesi Bağcılar’da 125 bin TL sermaye bedeli  ile Mehmet Tatar tarafından açıldı. 

MÜSİAD'ın indirim çağrısına üyelerden tam destek geldi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Asmalı yaptığı açıklamada, "Çağrımızın hızlı bir şekilde karşılık bulmasından dolayı gururluyuz. Üyelerimiz kampanyamıza indirim yaparak destek vermeye başladı." dedi.

TOKİ Kırıkkale Yenimerkez 1. Kısım 2. Etap konutları mecliste!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale'de inşa edilen 1. kısım 2. etap TOKİ konutlarının sorunlarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Rus yatırımcılardan Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rus yatırımcıların Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Vakıf GYO, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun bedelli sermaye artırımı işlemleriyle ilgili olarak aracılık hizmeti alınması amacıyla Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile sözleşme imzalandı.

Kırım'dan konut projesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür mektubu! 

Kırım Tatar Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konut projesi için teşekkür mektubu iletti. 

aşırı ihale kırımı Haberi

aşırı ihale kırımı


Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "inşaat ihalelerinde kırımların yüksek olmasını" eleştiren söylemini değerlendirdi.


Başbakanın açıklamalarını olumlu bulduğunu belirten Bayraktar, ihalelerde aşırı kırım yapıp, işi yapamayacak ya da bitiremeyecek olanlara iş verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.


"Mevcut ihale kanununun, ihaleyi istediğine verme inisiyatifini ortadan kaldırılmasına yönelik iyi yanları bulunmasına rağmen, Türkiye'nin bedenine tam uymadığını" ifade den Bayraktar, "Kanunda güzel taraflar var. İhaleyi istediğine verme inisiyatifini vermemesi en güzel tarafı. Yani komisyonlar istediği kimseye ihaleyi veremez, en çok kırana verecek" dedi.


Müteahhitlik mesleğinin de belli bir disipline kavuşması için yasal çerçeveye oturtulmasını isteyen Bayraktar, şöyle devam etti: "Aşırı kırımları, önüne gelenin müteahhitliğe soyunmasını engellemek lazım. Müteahhitlik mesleğini kategorize...