25 / 04 / 2024

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım

Türkiye'nin 2014'te 2,9 oranında büyüdüğünü hatırlatan Kadir Büyükkara, bu oranı etkileyen en önemli faktörün tarım olduğunu belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin en büyük lokomotif gücüdür" dedi.

Süleyman Kamil Akın'dan binalara vize önerisi!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın trafiğe çıkan araçlarda geçerli olan muayene sisteminin konutlarda da uygulanması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin yapı stoku çıkarılmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, Türkiye’nin yapı stokunun çıkartılmasının gerekli olduğunu vurgulayarak, "Her beş yılda bir yapıya yapılan müdahalelerin kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.

Konya'da 17.3 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Konya Şube Müdürlüğü, Konya'da yer alan 6 adet gayrimenkulü 17 milyon 300 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Emlak Katılım 4 yeni şube daha açtı!

Katılım finans sektörünün en genç üyesi olarak faaliyette bulunan Emlak Katılım, müşterilerinin bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak üzere şube ağını genişletiyor. İstanbul’da 28'inci, Manisa ve Denizli’de birinci Konya’da ise 3'üncü şubesini açan Emlak Katılım, toplam 62 şubeye ulaştı.

Tuz Gölü Fayı 6 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Tuz Gölü Fay'ının uzunluğunu düşündüğümüz zaman daha büyük deprem üretme olasılığı var ama parçalı kırıklı. Bu fay hattının 6 ve 6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut" dedi.

İbrahim Beşir'den esnafın kiralarının ertelenmesi önerisi!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, esnafın kiralarının ertelenmesini önerdi.

Kayseri Mutfağı 10 yeni şube açacak!

Kayseri Mutfağı 2020’de başta İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Konya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 10 tane şube açmayı planlıyor…

Birikimevim Konya'da yeni şube açtı!

Birikimevim, faizsiz finansman yönetimi ile kişileri en uygun maliyetlerle ev sahibi yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin her noktasında olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Birikimevim, yeni şubesini Konya'da açtı...

Eminevim bir günde üç yeni şube açtı!

Eminevim, üç yeni şube açtı. Aynı günde açılışları yapılarak hizmete giren Siirt, Konya ve Kayseri’deki yeni şubelerle faizsiz sistemin sınırları Türkiye'de 109 farklı noktaya ulaştı...

Fetullah Arık: Konya'da yatay mimariye uygun yapılar inşa edilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya’da deprem riski olduğunu söyledi. Fetullah Arık, mühendislik projeleri doğrultusunda, yatay mimariye uygun imar planları ile yapılar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Tahir Nalbantçılar: Konutta riskler en aza indirilmeli!

KTÜN Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube eski Başkanı Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar, Konut projeleri yapılırken, jeolojik ve jeoteknik haritaların göz önünde tutulup risklerin en aza indirilmesi gerektiğini ifade etti.

Torku Döner Konya, Karaman ve Ankara'da şube açacak!

Torku'nun et ürünleri arasında hazır döner de bulunuyor. Torku Döner'in ilk şubesi için Konya, Karaman ve Ankara'da merkezi noktalarda yerler kiralanmış bile.

Konya'da 32.3 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Mülkiyeti Toprak Mahsülleri Ofisi konya Şube Müdürlüğü'ne ait olan 3 adet arsa toplamda 32 milyon 312 bin TL bedel ile satışa çıkarılıyor.

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım Haberi

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım

Söyleşilerin Nisan ayı konuğu ise Konya Çimento A.Ş. Genel Müdürü Kadir Büyükkara oldu. "İnşaat Sektörünün Genel Durumu, 2014 Yılı Sonuçları ve Gelecek Beklentileri" konulu söyleşiyi gerçekleştiren Büyükkara, sektör hakkında önemli bilgiler verdi.


Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ASKON'un üyelerin gelişimine katkı sağlamak için haftalık ve aylık söyleşilerin yanı sıra çeşitli konferanslar düzenlediğim söyledi. Yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli organizasyonlara da katıldıklarını belirten Yıldırım, "Üyelerimizin ihracatını gelişmeleri için bu tarz uygulamalara devam edeceğiz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'nın geleceğine yönelik metro hattı projesini duyurduğunu hatırlatan Yıldıran, "Bu şehri idare edenler yıllar sonrası durumu planlayarak yapıyorlar. Konya'nın ilerleyen yıllarda gelişimine göre hattın güzergahını belirtiyorlar. İş adamları olarak biz de bu plan çerçevesinde hareket ediyoruz. Gelecek 10 ya da...