24 / 04 / 2024

İbrahim Beşir'den esnafın kiralarının ertelenmesi önerisi!

İbrahim Beşir'den esnafın kiralarının ertelenmesi önerisi!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, esnafın kiralarının ertelenmesini önerdi.



Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntıları aşmak için birlik olmak gerektiğini belirterek, kiraların kriz sonrasına ertelenmesini istediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Beşir, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla dünyada olduğu gibi Türkiye'de de zor günlerden geçildiğini dile getirdi.

Esnafın, sanayicinin, tüccarın bugüne kadar yaşanan krizlerden bir şekilde çıktığını dile getiren Beşir, "Dar alanda kalsa bile, ticaret hacmi küçülse de yine üretim, alışveriş durmadı. Çekler, senetler, krediler bir şekilde ödendi. Şu anda yaşadığımız kriz ise çok farklı. Esnafın hareket alanı yok gibi. Mallar tezgahlarda bekliyor, alıcı piyasada yok." değerlendirmesini yaptı.

Beşir, ortaya çıkan bu tablo karşısında devletin seri kararlar aldığını fakat küçük ve kira ödeyen esnafa yönelik alınan tedbirlerin daha da artırılması gerektiğini belirtti.

Bu noktada bir görevin de kiralama yapan mal sahiplerine düştüğünü söyleyen Beşir, şöyle konuştu:

"Artık birlik olma zamanıdır. Kiralarımızı kriz sonrasına bırakalım. Bu konuda kiracılarımızı sıkıştırmayalım, ayakta kalsınlar. Bu kriz ticari olmaktan çıkmış insani bir hal almıştır. Şimdi kardeşliğimizi gösterme zamanıdır. Sivil toplum kuruluşlarının bu konuda birlik içerisinde hareket etmelerini bekliyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Odalar Birliği, Ziraat Odaları, özellikle siyasi partileri bu konudaki düşüncelerini etkili bir şekilde ifade etmelidir. Devlet reel tedbirler almalı, küçük esnaf ve sanatkar rahat etmeli. Bu dönem öyle bir dönem ki kimi kirasından bir süreliğine vazgeçecek, kimi alacağından, bankalar, kredilerinden, faizlerinden, devlet, faturalarından, vergilerinden, cezalarından vazgeçmeden bu kriz aşılamaz."

Beşir, devletin önlemlerini aldığını ve almaya da devam edeceğini belirterek, "Devlet, millet el ele verip idarecilerimizin aldığı kararlara tam ve kayıtsız uyarsak bundan kurtuluruz." şeklinde konuştu.

İbrahim Beşir, yaşanan bu zor süreçle mücadele eden başta sağlık personeli olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve ekibini de tebrik etti.

 

Kira ödemeleri Haziran'dan sonra yapabilecek!


Geri Dön