23 / 04 / 2024

kiralar ertelenecek mi

kiralar ertelenecek mi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, esnafın kiralarının ertelenmesini önerdi.

Koronavirüs nedeniyle ödenemeyen kiralar ne olacak?

Koronavirüs salgını sebebiyle kamu kararıyla bazı işyerleri kapatıldı. AVM'ler de kapatmaya yönelik tavsiye kararı aldı. Şimdi akıllarda tek bir soru var o da kapanan işyerlerinin veya gelir elde edemeyen kesimin işyeri-ev kiralarını nasıl ödeyeceği...

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Konutların günlük şekilde kiraya verilmesi zorlaştırıldı. O konutlar daha uzun süreli kiralanmaya başlandı. Bu da mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatlarında 3 sene sonra ilk kez düşüş getirdi. Peki kiralardaki düşüş devam edecek mi?

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Kiraya yüzde 25 zam sınırı ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarını çözemedi! Farklı çözümler gelebilir mi? 

Konut kiralarında yıllık zam oranları, taşınmaların en fazla olduğu yaz mevsiminde tespit ediliyor. Peki ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlara farklı çözümler getirilebilir mi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı. 

Ankara'da kiralar yüzde 250 arttı! Ortalama kira 10 bin 199 TL oldu!

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksatarafından hazırlanan rapora göre, Ankara’da konut kiraları son bir yılda yüzde 250 artış gösterdi.

Meclis EYT gündemi ile toplanıyor! Deprem sonrası ne karar çıkacak! EYT ertelenecek mi?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara vermişti. EYT son durum için gözler TBMM'nin açılacağı 28 Şubat tarihine çevrildi. İşte 21 Şubat 2023 EYT gelişmeleri...

EYT’te bir yıl ertelenecek mi? EYT’liler bu habere çok sinirlendi! TBMM verilen arayı uzattı! EYT'de hayaller suya düştü

EYT düzenlemesinin şubat ayı içerisinde yasalaşması bekleniyordu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi nedeniyle öncelikli gündeminde EYT yasası olan Meclis çalışmalarına ara verdi. Bunun üzerine 'EYT ne oldu, EYT son durum' gündemin en çok sorgulananları arasında yer aldı.

EYT 1 yıl ertelensin iddiası ortalığı karıştırdı! EYT ne zaman yasalaşacak? Yoksa 1 yıl ertelenecek mi?

Mart ayı ile birlikte devreye girmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son durum kafaları karıştırıyor. Kahramanmaraş depremleri ile birlikte erteleneceği iddia edilen EYT'de son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

Kira fiyatları yüz güldürmeye mi başlıyor? İstanbul’da kiralar düştü mü?

İstanbul’da kiralar düştü mü, İstanbul’da kiralar düşüyor mu? şeklindeki sorular sorulmaya başlandı. İşte merak edilen detaylar!

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!

Konut fiyatları ve kiralar ülke gündeminde yer alıyor. Vatandaşlar kira ve konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğinin yanıtını arıyor. İşte detaylar!

kiralar ertelenecek mi Haberi

kiralar ertelenecek mi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntıları aşmak için birlik olmak gerektiğini belirterek, kiraların kriz sonrasına ertelenmesini istediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Beşir, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla dünyada olduğu gibi Türkiye'de de zor günlerden geçildiğini dile getirdi.

Esnafın, sanayicinin, tüccarın bugüne kadar yaşanan krizlerden bir şekilde çıktığını dile getiren Beşir, "Dar alanda kalsa bile, ticaret hacmi küçülse de yine üretim, alışveriş durmadı. Çekler, senetler, krediler bir şekilde ödendi. Şu anda yaşadığımız kriz ise çok farklı. Esnafın hareket alanı yok gibi. Mallar tezgahlarda bekliyor, alıcı piyasada yok." değerlendirmesini yaptı.

Beşir, ortaya çıkan bu tablo karşısında devletin seri kararlar aldığını fakat küçük ve kira ödeyen esnafa yönelik...