27 / 04 / 2024

Asliye Mahkemesi

Asliye Mahkemesi

24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş’nin yaptığı itirazı değerlendirerek ihtiyati tedbir isteminin reddine karar verdi.

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

Ankara 19’uncu Asliye Mahkemesi kilometresi düşürülen araçlar için emsal bir karar verdi. Mahkeme kilometresini usulsüz düşürdüğü tespit edilen otomobil satıcısının oluşan 8 bin liralık değer kaybını müşteriye ödemesine hükmetti.

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2022!

Asliye hukuk mahkemesinde dava açacak edecek kimseler başvurma ve celse harçları ödüyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2022...

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2021!

Asliye Hukuk Mahkemesi başvuru ve celse harçları 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile arttı. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2021 ne kadar oldu? İşte Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2021...

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2020!

Asliye Hukuk Mahkemesi başvuru ve celse harçları 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile arttı. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2020 ne kadar oldu? İşte Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2020...

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2019!

Tapu veya nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, tenkis ve mirasta iade davası, Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası gibi davaların görüldüğü Asliye Hukuk Mahkemesine başvurma harcı 2019'da ne kadar oldu?

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2018!

Asliye Hukuk Mahkemesi başvuru ve celse harçları 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile arttı. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2018 ne kadar oldu?

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2016!

Asliye hukuk mahkemesinde Tapu veya Nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, Kazai rüşt Davaları, Tenkis ve Mirasta iade Davası gibi davalar açılabiliyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2016..

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne verilen ruhsatın iptaline red!

Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ardından İdare Mahkemesi de Ankara Mimarlar Odası’nı haksız buldu.

Palma D’oro May İnşaat'a sözleşme fesih davası açıldı!

Palma D’oro May İnşaat’ın Fikirtepe'de hayata geçirdiği Velvet Towers projesinin hak sahipleri kandırıldıklarını ileri sürerek sözleşme iptali için dava açtı, dava 26 Kasım 2015 tarihinde Kartal 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

Mahkeme Ispartakule'deki tedbir kararını bozdu!

İnnovia, Apricot Garden, Koza 1 ve Koza 2 projelerinden sonra İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin tedbir koyduğu parseller üzerinde yükselen ve Hasanoğlu İnşaat'a ait olan Banu Evleri projesinde de tedbir kararı kalktı.

Sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri!

Sulh hukuk mahkemelerinde gayrimenkul ile ilgili bazı davalar görülebiliyor. Bu davaların açılabilmesi için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri..

Sulh hukuk mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, burada görülen davalar için ne kadar avukatlık ücreti verilir? İşte sulh hukuk mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ile ilgili açılan dava reddedildi!

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, "Atatürk Orman Çiftliği arazisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edilmesi suretiyle Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği" iddiasıyla açılan davanın reddine karar verdi.

Asliye Mahkemesi Haberi

Asliye Mahkemesi

24. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İstanbul ili  Kadıköy ilçesi Tuğlacıbaşı Mahallesi Hatboyu Sokağı’nda bulunan 151 Pafta, 161 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş’ye ait bulunan bağımsız bölümler için 1 Eylül 2015 tarihinde ihtiyati tedbir kararı alınmıştı.


 Bunun üzerine Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş. karara itiraz etti. Yapılan itiraz neticesinde ihtiyati tedbir kararı 08.09.2015 tarihinde mahkeme tarafından kaldırıldı.


Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş. hukuki olarak hiçbir sorun olmadığını, Ekim ayı içerisinde projenin satışına başlayacağını açıkladı.


Konuyla ilgili görüştüğümüz Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı emrullah turanlı yapılan açıklamaların doğru olmadığını, mahkemeye itirazda bulunacaklarını ifade...