21 / 05 / 2024

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

Ankara 19’uncu Asliye Mahkemesi kilometresi düşürülen araçlar için emsal bir karar verdi. Mahkeme kilometresini usulsüz düşürdüğü tespit edilen otomobil satıcısının oluşan 8 bin liralık değer kaybını müşteriye ödemesine hükmetti.



Ankara 19’ncu Asliye Hukuk Mahkemesi, kilometresini düşürdüğü otomobili alıcıya satan şahsın, bilirkişilerce belirlenen 8 bin liralık değer kaybını yasal faiziyle birlikte müşteriye ödemesine karar verdi.

Vatandaş 2017 yılında almış olduğu 220 bin kilometredeki aracın zorunlu muayenesi sırasında, kilometresinin usulsüzce düşürüldüğü ortaya çıktı. Önceki kilometrenin 262 bin civarında olduğunu anlayan müşteri, avukatı aracılığıyla  Ankara  19’ncu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Alıcı, dava dilekçesinde aracı aldıktan bir süre sonra motorunun arızalandığını ve durumun düzelmesi için 26 bin Türk Lirası masraf yaptığını anlattı. Daha sonra alıcı kişi, yaşanan durumu aracı satan kişiye bildirdiğini fakat kendisine bir dönüş yapılmadığını söyledi.

Ayıplı mal sebebiyle kaybının toplamda 46 bin lira olduğunu söyleyen vatandaş, 46 bin liranın 2017 tarihinden itibaren yasal faizi ile kendisine ödenmesini istedi. Aracı satan şahıs ise aracın kilometresi ile oynamadığını, davacının aracın arızası için yapmış olduğu 46 bin liralık masrafların ise kendisinin kullanım hatasından kaynaklandığını söyleyerek, davanın reddini talep etti.


Geri Dön