29 / 03 / 2024

aso 2. osb

aso 2. osb

 Ankara Sanayi Odası’nın Başkanı Nurettin Özdebir yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığı’nın Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’yi mera statüsünden çıkarmak için 3 köyü yine imar etmeleri talebinde bulunduğunu söyledi.

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük asrın depremi bölgede üretime de darbe vurdu. Deprem nedeniyle bölge genelinde 2 OSB’de 11 fabrikanın yıkıldığı bildirildi.

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2 bin 600 dönümlük yeni OSB alanıyla ilgili gelecek hafta tescil işlemi yapılacağını açıkladı. 

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarını belirtti. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan yoğun ilgi gösterilen OSB için, oldukça fazla başvuru yapıldı.

Osmaniye'nin 2'inci OSB'sinde çalışmalar hız kesmiyor!

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yüzde 100 doluluğa ulaşması sebebiyle başlatılan 2'nci OSB'de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Mardin 2. OSB'de yatırımcılar yer tahsisi için sıraya girdi!

Mardin'in istihdam ve ekonomisine ciddi katkı sağlaması planlanan ve ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edileceği 2. OSB'de yatırımcılar yeni yer tahsisi için sıraya girdi.

Gölbaşı 2. Etap OSB Projesi meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yapılması öngörülen Gölbaşı 2. Etap OSB Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kınık OSB'nin 2. kısmına yatırımcı ilgisi!

Ön taleple genişletilmeye çalışmalarına ilgi yüksek. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, ön talebe 19 firmanın başvurduğunu bu başvurularla OSB'nin ikinci kısmını yüzde 80'inin şimdiden dolduğunu açıkladı.

Avrasya OSB’de parselasyon işlemleri tamamlandı!

2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB); parsel bazında yüzde 42; alan olarak da yüzde 45 doluluğa ulaştı. Bölgede parselasyon işlemleri tamamlandı.  

TK Sera, Ankara Polatlı 2. OSB'de tesis inşaatına başladı!

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz "Ankara Polatlı 2. OSB'de, 37 bin metrekare arazi üzerinde, 5 bin metrekare kapalı alan olarak soğan depolama ve işleme tesisi inşaatına başladık" diye konuştu.

OSB yatırımında 2 önemli karar!

OSB’de faiz desteği için asgari yatırım tutarı şartı kaldırıldı ve yatırıma başlama süresi 2 yıl olarak yeniden düzenlendi. EPDK sistem kullanım ve işletme bedellerini düşürdü.

aso 2. osb Haberi

aso 2. osb



Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 1999'da devletten satın alıp içerisine 330 sanayi fabrikası kurduğu ASO 2'nci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) aradan geçen 18 sene sonra mera şokuyla karşı karşıya kaldı. Olay, bazı sanayi şirketlerinin bankadan kredi almak için fabrikalarını ipotek vermek istemesiyle ortaya çıktı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Tarım Bakanlığı'nın OSB'yi meradan çıkarmak için karşılığında 3 köyü yeniden imar etmeleri talebinde bulunduğunu söyledi. Sanayiciler, ‘Fabrikaları söküp yerine inek mi bağlamamız gerekiyor?” eleştirisini yaptı.

SATTILAR, SONRA MERA DEDİLER

ASO 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan mera şokunu ASO Başkanı Özdebir gündeme taşıdı. Yaşanan sıkıntıyı Afyon'da düzenlenen ASO Meslek Komiteleri ortak toplantısında dile getiren Nurettin Özdebir, devletin resmi kayıtlarında oluşan aksaklıklar yüzünden, yıllardır ileri teknolojiyle sanayi üretimi yapan çok sayıda fabrikanın şimdi zor...