19 / 04 / 2024

astaldi tramvay yolu

astaldi tramvay yolu

IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi konsorsiyumu ile St. Petersburg arasında tramvay yolu inşaatı için protokol imzalaması yapıldı. 

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Kocaeli'de Akçaray tramvay hattı 620 metre uzatılacak!

Kocaeli'de hizmet veren Akçaray tramvay hattının eğitim kampüsü ile plaj yolu arasındaki yeni hattın test sürüşü yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu Akçaray tramvay hattı, 620 metre uzatılarak plaj yoluna kadar gidecek...

Bedelsiz terki yapılan binlerce arsa ve araziye ilişkin emsal karar!

Bahçelievler Belediyesi, tramvay yolu için özel okul sahibi bir şirketten 531 metrekare alana sahip arsayı bedelsiz aldı. Şirket tramvay geçmediğini fark edince ‘Arsamızı geri verin’ dedi. 9 sene süren krizi Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘Mülkiyet hakkı ihlal edildi’ diyerek çözdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya tramvay müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara Kalesi'nin Akkale'den başlayıp Atakule'de sonlanacak 12 kilometrelik yolu, bir kültür rotası haline getiriyoruz. Ayrıca Ulus trafiğini 2 ayrı tünelle yer altına alarak, Gençlik Parkı ve Hacı Bayram Veli Cami arasında tramvay ile ulaşım sağlayacağız" dedi...

Kocaeli Sekapark-Plajyolu tramvay hattında sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.

Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda raylar döşeniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda ray döşeme çalışmalarına geçti.

Bursa T2 Tramvay Hattı ne zaman bitecek?

İstanbul Yolu'na inşa edilen Bursa T2 Tramvay Hattı'nda çalışmalar sürüyor. Haziran 2018'de teslim edilmesi planlanan projenin inşaatı hala devam ediyor.

Türk IC İçtaş İnşaat ile İtalyan Astaldi, Rusya'da tramvay yolu yapacak!

IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi konsorsiyumu ile St. Petersburg arasında tramvay yolu inşaatı için protokol imzalaması yapıldı. 

Düzce tramvay yolunun inşaatı başladı!

Düzce Belediyesi araç trafiğine kapatılan İstanbul caddesinde tramvay yolu için çalışmaları hızlandırdı.

Düzce'de tramvay inşaatı başladı!

Araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi’nde Düzce Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan tramvay yolu için çalışmalar hızlandırıldı.

Bursa İstanbul Caddesi, tramvay hattıyla değişecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla projelendirilen T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattındaki çalışmalar tamamlandığında, İstanbul Yolu’nun çehresinin değişeceğini söyledi.

Kocaeli Tramvay Hattı'ndaki binalar yıkılıyor!

Akçaray tramvay projesi güzergâhında bulunan Türk Telekom’un eski hizmet binası ile 2 adet iş hanı, Körfez Otel ve iki katlı evin 4 Nisan Pazartesi günü başlanan yıkımı devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Merkez Bankası yan yolu trafiğe kapalı kalacak.

astaldi tramvay yolu Haberi

astaldi tramvay yolu

IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi firmalarının kurduğu ortak girişim ICA ile St. Petersburg arasında, St. Petersburg’ta inşa edilmesi planlanan tramvay yolunun inşaatı ve işletimine yönelik protokol imzalaması gerçekleştirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Rusya’nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında ICA ile St. Petersburg Valiliği arasında, Krasnoye Selo-Sosnovaya Polyana bölgesinde inşa edilmesi planlanan tramvay yolunun inşaatı ve işletimine yönelik protokol yapıldı. 

İmza töreninde açıklamalar yapan IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen, St. Petersburg’la ile yürütülen iş birliğinin etkin bir şekilde devam edeceğinden emin olduklarını vurgulayarak, “St. Petersburg’a katkımızın daha da etkin olabilmesi için altyapı yatırımlarına yönelik ilgimiz devam edecek.” dedi.

St. Petersburg Valisi Georgiy Poltavçenko da ICA’nın St. Petersburg’taki yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, şirkete...