18 / 04 / 2024

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.



 

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, iki etap olarak ayrılan projede birinci etabın çalışmalarına devam ediliyor. Okullar bölgesine ulaşan çalışma kapsamında bölgedeki dere üzerinde menfez uygulaması yapılıyor. Burada ilk etabın son istasyonunda kazı çalışmaları yapılıyor. Ray döşeme uygulamaları ise Seka Hastanesi bölgesine kadar tamamlandı. Rayların betonlarının döküldüğü bu kısımda asfalt hazırlıkları yapılıyor. Güzergahta kaldırım ve tek şerit yol düzenlemesi de gerçekleştiriliyor. Birinci etaptaki çalışmalar tamamlanınca hemen ikinci etaba başlanmış olacak.

4 YENİ İSTASYON


Günlük kullanımda vatandaşların sıkça tercih ettikleri Akçaray tramvay hattının Sekapark-Plajyolu bölümünde 4 yeni istasyon daha yapılacak. 2,2 kilometre uzunluğundaki hatta istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde yer alacak. Bin 600 metrelik Seka Devlet Hastanesi–Okullar Bölgesinden meydana gelen birinci kısım, özellikle öğrenim gören öğrencilerin hizmetine açılacak. Projenin devamında da 600 metrelik ikinci kısım hayata geçirilecek.

 


Geri Dön