24 / 04 / 2024

ataşehirde imar

ataşehirde imar

Andy-Ar'ın Yerel Yönetimler Performans Araştırmasının en başarılı belediye başkanları belirlendi. En iyi başkanlar arasında yer alan Ataşehir Belediye Başkanı Battal Ilgezdi hem hizmetlerini hem de vatandaşla kurduğu yakın diyologları anlattı.

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Ataşehir'de 10 yıldır beklenen imar planları hayal kırıklığı yarattı!

Ataşehir’in Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik imar planları, komşu mahallelerinkinden çok daha düşük çıktı. Ataşehir Belediyesi ve mahalleliler itiraza hazırlanıyor.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Ataşehir İçerenköy imar bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Uzun zamandır çözülemeyen Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nin imar planlarıyla ilgili bir toplantı yapıldı.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi nazım imar planı askıda!

Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı... 

Ataşehir’in imar plan ve projeleri hazır!

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, Örnek Mahallesi imar plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi izinlerine kadar her şey yapıldı. Sadece Büyükşehir’de askıya çıkmayı bekliyoruz" diye açıklama yaptı. 

Ataşehir Toplu Konut Alanı Atatürk Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir İlçesi, Toplu Konut Alanı Atatürk Mahallesi, 3386 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı.

ataşehirde imar Haberi

ataşehirde imar

İlçelerde yapılan araştırmada vatandaşa 'Hizmet memnuniyeti', 'Halka yakınlık' ve 'Tanınırlık' olmak üzere 3 kategoride sorular yöneltildi. 


Yerel Yönetimler Anketi'ne göre; Asya yakasının halka en yakın belediye başkanısınız. Nasıl sağladınız bu yakınlığı? 


Belediyeler vatandaşla iç içe, halkla en yakın yönetim birimleri. Aldıkları kararlar, verdikleri hizmetler o sınırlarda yaşayanları doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla başarıyı belirleyen en önemli etken sunulan hizmet ve hizmetin kalitesi. Ancak öyle bir zamandayız ki, iletişim olanaklarının artması bu hizmetlerin her aşamasını yeniden şekillendiriyor. Belediye hizmetlerine, politikalarına vatandaşlar daha karar alma aşamasında aktif olarak katılabiliyor ve ardından da her aşamayı takip ediyorlar. 


Biz vatandaşlarımızın nabzını çok çeşitli yollardan tutuyoruz. Sanıyorum başarımızın en önemli nedenlerinden biri de bu. Yayınladığınız araştırmada da açıkça görülüyor: Her vesile ile hatta vesile beklemeksizin halkla beraber oluyoruz. Üç...