20 / 04 / 2024

atilla benli deprem sigortası açıklaması

atilla benli deprem sigortası açıklaması

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Emekliler Haftası’na özel değerlendirmelerde bulundu. Benli, Türkiye’deki bireysel emeklilik sisteminin (BES) dünyada örneği olmayan teşvikler aracılığıyla desteklendiğini ve katılımcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayan düzenlemelerle zenginleşti

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesine can suyu olacak! Ödemeler başladı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, depremzedelerin yaraları sarılırken dört gözle beklenen bir haberi daha duyurdu. sigorta şirketlerinin  hasar ödemelerine başladığını bildirdi.

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

Herkesi yakından ilgilendiren 'kaskoya zam' açıklaması!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, araç kasko bedellerindeki artışa ilişkin, sigorta şirketlerinin zam yapmadığını, yükselen araç bedellerinin, ikame araç ve çekici maliyetlerinin primlere yansıdığını bildirdi.

Bireysel Emeklik Sistemi son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, " Bireysel Emeklik Sistemi'nde (BES) uzun süre kalan mutlaka kazanıyor. 5 ve 10 yıllık dönemlere bakıldığı zaman, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha fazla" diye konuştu. İşte detaylar...

BES sahiplerine konut müjdesi geldi! BES'te yeni dönem şimdi başlıyor! Konut BES hesabı nedir?

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada Konut BES ve Yuvam BES müjdesi geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Ev almak isteyenlere müjde! BES katılımcısı konut sahibi olacak!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının konut sahibi olmalarını teşvik etmek için Konut BES uygulamasının planlandığını duyurdu! İşte tüm detaylarlar...

BES rekora koşuyor! Yeni düzenleme ile ilke imza atacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, TBMM'de kabul edilen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi'ne yönelik yazılı açıklama yaptı.

Sigortalı konut sayısı 10,5 milyona ulaştı!

TSB Başkanı Atilla Benli 2020 senesinde meydana gelen depremler sonrası sigorta sektöründe yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Benli,  şu anki sigortalı konut sayısının 10,5 milyona ulaştığını açıkladı.

Türkiye Sigorta Birliği 'depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz' çağrısı yaptı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigortalanma hızının artırılması gerektiğini belirterek, "Deprem, gerçekleştikten sonra değil, gerçekleşmeden önce önlem almamız gereken çok önemli bir gündem." ifadesini kullandı.

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

atilla benli deprem sigortası açıklaması Haberi

atilla benli deprem sigortası açıklaması

Türkiye Sigorta Birliği, sigorta sektörünün, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğunu belirtti. 

Haberota'da yer alan habere göre; Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremin Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı en büyük afetlerden olduğuna dikkat çekti. 

Benli, şöyle konuştu:

“Marmara depremi ile afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve afet sonrası hayatın hızla normale dönebilmesi için gerekli önlemleri almanın önemini acı bir tecrübe ile öğrendik. Depremin ardından 2000 yılında Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) kurulması depremin olumsuz maddi etkilerini azaltma noktasında çok önemli bir adım oldu. DASK, kuruluşundan bu yana meydana gelen 788 depremde 393 milyon TL hasar ödemesi yaparken, ülkemizde ZDS sigortalılık oranı da yüzde 55’e ulaştı. Ancak elbette bu oranlar...