28 / 03 / 2024

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 



Türkiye Sigorta Birliği, sigorta sektörünün, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğunu belirtti. 

Haberota'da yer alan habere göre; Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremin Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı en büyük afetlerden olduğuna dikkat çekti. 

 Türkiye de deprem sigortasız konut kalmamalı!

Benli, şöyle konuştu:

“Marmara depremi ile afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve afet sonrası hayatın hızla normale dönebilmesi için gerekli önlemleri almanın önemini acı bir tecrübe ile öğrendik. Depremin ardından 2000 yılında Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) kurulması depremin olumsuz maddi etkilerini azaltma noktasında çok önemli bir adım oldu. DASK, kuruluşundan bu yana meydana gelen 788 depremde 393 milyon TL hasar ödemesi yaparken, ülkemizde ZDS sigortalılık oranı da yüzde 55’e ulaştı. Ancak elbette bu oranlar yeterli değil. Türkiye’de depreme karşı sigortasız konut kalmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın depreme karşı önlem alması, sigorta yaptırması, deprem sonrasında hayatın yeniden normale dönebilmesi için büyük önem taşıyor.”

İstanbul için dikkat çeken açıklama: Ağır ve yıkıcı deprem beklenmiyor!

İBB deprem odaklı 29 bin konutun yapımına başladı!


Geri Dön