29 / 03 / 2024

AVM kira indirimi 2021

AVM kira indirimi 2021

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Koray GYO'dan yüzde 25 kira indirimi!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, koronavirüs kaynaklı olarak faaliyet hacminde önemli ölçüde düşüş yaşanması nedeniyle kiracılarına 01 Haziran 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında indirim yapacak.

Kiralarda pandemi indirimine Yargıtay vizesi!

Bursa ve Ankara kentlerindeki iki esnaf tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kira indirimi talep etmesi yeni bir kararı doğurdu...

İş GYO Kanyon AVM kira değerleme raporu yayınlandı!

İş GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 303 pafta, 1946 ada, 136 parseldeki yer alan bağımsız bölümlere ilişkin kira değerleme raporu yayınlandı.

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

Perakendeciler ile AVM'lerin tartışması yeniden alevlendi!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'ler ve mağazalar arasındaki kira problemine ilişkin konuştu. Altaş, gelirlerinin kalmayacağına dikkat çekerek, kira indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'den AVM kira ödemeleri için çağrı!

AVM mağazaların kira bedelleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kira ödemeleri için yeni çözümlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Perakende sektöründen kira indirimi talebi!

Kısmı kapanmalar ile beraber haftalık çalışma süreleri 84 saatten 35 saate kadar süşen gıda dışı perakende sektöründe cirolar yüzde 70 geriledi. Online toplantıda buluşan BMD, TMD ve KMD temsilcileri, kısa çalışma ödeneğinin yeniden hayata geçirilmesini ve kiralarda ve vergilerde indirim istedi.

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM'deki kiracılarına yüzde 40 indirim!

Doğuş GYO tarafından Gebze Center AVM'deki tüm kiracılarına destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

Samsun Havza Belediyesi'nden yüzde 60 kira indirimi!

Samsun Havza Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis toplantısında alınan karara göre; belediyeye ait iş yerlerinin kira ücretlerinde yüzde 60 indirim yapılacak. 

Perakende sektöründe AVM'lerle kira müzakereleri başladı!

Sportive’in genel müdürü ve aynı zamanda Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Selgur, AVM'lerdeki sürece ilişkin bilgi verdi. Selgur, "AVM’lerle kira müzakereleri yapıyoruz. Bu durumun sürdürülebilirliği yok. Kiralarda köpük vardı" dedi.

AVM kira indirimi 2021 Haberi

AVM kira indirimi 2021

Son kısıtlama kararlarının ardından açıklamalarda bulunan Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

Dünya'da yer alan habere göre; Öncel, kapanan mağazaların sadece yarısı kadar yeni mağaza açıldığını dile getirdi. 

Öncel, Kovid-19 salgını sürecinde yaşanan hammadde krizine ilişkin de konuşarak, tedarikçilere hammadde verip ürün yaptırma noktasına geldiklerine ve kış sezonunda en az yüzde 30-40 oranında fiyat artışının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. 

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

AVM ve perakende sektörünü neler...