25 / 04 / 2024

AVM kira ödemeleri

AVM kira ödemeleri

2020’nin Ocak ayından verilere göre AVM’lerde kiralanabilir metrekare alan başına düşen cirolar, Türkiye genelinde bin 297 TL iken, İstanbul’da bu oran bin 617 TL’ye kadar çıkabiliyor. AVM’lerin toplam metrekare alanı ise 13 milyonu geçti. 

AVM'lerde 'yerliye TL yabancıya dolarla kira' tartışması!

Perakende sektörü yeniden diken üstünde. AVM’ler 'yerli markalara TL, yabancıya dolarla kira' teklifinde bulunuyor...

AVM’lerde çözüm ciro bazlı kira!

Kiralarda TL’ye dönüş için son 10 güne girilirken mağazalar AVM’lerle ciro üzerinden kira anlaşmaları yapmaya da başladı. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada “Bu modelle iki taraf da kazanacak” diyor

Kira ödemelerinde TL’ye geçen AVM'ler açıklanacak!

Hükümet TL ile kiralama konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek kira yüzünden Marmarapark, Forum İstanbul ve City's'de markalar 2 saat mağazalarını geç açtılar. 

Kirada TL'ye geçme çağrısı AVM’lerde tutmadı!

Döviz kurundaki dalgalanmanın ardından “TL’yle kiraya geçilsin” çağrısı AVM’de tutmadı. AVM’ler TL’ye geçmek yerine kiracısına kuru sabitleme ve indirim sözü verdi.

AVM’ler kirayı döviz üzerinden ödemek istiyor!

Döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma, alışveriş merkezi kiracılarını olumsuz etkiledi. Mağaza sahipleri kuru sabitlemek için AVM yöneticilerinin kapısını aşındırıyor. AVM işletmecileri ise ‘Yatırımları dövizle yaptık, gelirlerimiz de dövizle olmak zorunda’ diyor.

AVM'ler kirada TL'ye dönmeli!

Başbakan Binali Yıldırım AVM'lere " Dövizle kira almaktan vazgeçin" vatandaşlara ise "Yurtdışında işinizi TL ile yürütün" çağrısında bulundu.

AVM kiralarında dolar kuru problemi!

İç piyasada yüksek kur ve seçim psikolojisiyle tüketimin azalması perakendeyi zora soktu. AVM kiralarının önemli kısmı dolar cinsi olduğundan kurun seyri sektör temsilcilerinin deyişiyle adeta ölüm kalım meselesine döndü.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Maliye, son senelerin en kapsamlı çalışması için düğmeye bastı. Kira gelirlerini masaya yatıran maliye şimdi de bütün kira ödemeleri ile "Diğer" olarak işaretlenip yapılan para transferlerini incelemeye aldı. 

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Kira ödemesi yaparken dikkat! IBAN ile ödemelerde bu mutlaka yapılmalı! 

İşletmelere IBAN üzerinden para gönderimi yapan vatandaşlar için bir uyarı geldi. Özellikle kira ödemeleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler açıklandın. İşte ayrıntılar...

PTT’ye paranız yatmış olabilir! Aile Bakanlığı ödemelere yatmaya başladı! Hesabınızı kontrol etmeyi unutmayın!

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Bu ödemelerden kira ödemeleri hesaplara geçmeye devam ediyor. İşte detaylar!

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira ödemesinin aksatılmasını yazdı. Peki kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

İş GYO Kanyon AVM kira değerleme raporu yayınlandı!

İş GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 303 pafta, 1946 ada, 136 parseldeki yer alan bağımsız bölümlere ilişkin kira değerleme raporu yayınlandı.

Kirasını düzenli ödeyene iyi haber!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki kira ödemeleri kanunu Borçlar Kanunu tarafından düzenleniyor. Bu kanun ise kira ödemelerini düzenli bir şekilde yapan kiracının yanında oluyor. Kanuna göre kira ödemesini düzenli bir şekilde yapan kiracı dilerse, 10 yıl boyunca evi tahliye etmeyebilir. 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'den AVM kira ödemeleri için çağrı!

AVM mağazaların kira bedelleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kira ödemeleri için yeni çözümlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Ahmet Davutoğlu'ndan kira ödemeleri için öneri!

Şanlıurfa'da gazetecilerle bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, esnafın kira ödemelerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi. 

Şehir hastaneleri için yapılan kira ödemeleri artık açıklanmayacak mı?

Müteahhitlerin işlettiği şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli adı altında dolar üzerinden yapılan ödemeler artık halka duyurulmayacak.

AVM kira ödemeleri Haberi

AVM kira ödemeleri

Büyük alışveriş merkezleri (yaygın adıyla AVM) bir kavram olarak 5 bin metrekare üstünde kiralanabilir alan, en az 15 bağımsız bölüm, tek elden ve ortak yönetim anlayışı ile sinerji yaratan organize alışveriş alanları anlamını taşıyor.

Teyit'ten Nur Banu Kovaaslan'ın haberine göre; Vircon’un Teyiorg için hazırladığı ‘AVM’ler ve Ekonomik Süreç’ adlı sosyal medya analiz raporunda, ‘henüz açılışlar için çok erken olduğu, gerekli tedbirlerin alınmadığından korkulduğu, AVM çalışanlarının hiç düşünülmediği, havalandırma sistemlerinin yetersiz olduğu’ ile ilgili olumsuz yorumlar çoğunlukta oldu.

Fakat konunun bir de ekonomik boyutu bulunuyor. Çalışanların bir kısmının ücretsiz izne çıkarılması, ekonomik zorluk çeken mağaza ve dükkan sahiplerinin yorumları da raporun gündeminde yer aldı. 

AVM yatırımları içeride inşaat ve perakende sektörünü aynı anda beslerken, dışarıda ise yabancı yatırımcıların dikkatlerini çekiyor. 2018'de Reuters’ın hazırladığı...