26 / 04 / 2024

AVM'ler kirada TL'ye dönmeli!

AVM'ler kirada TL'ye dönmeli!

Başbakan Binali Yıldırım AVM'lere " Dövizle kira almaktan vazgeçin" vatandaşlara ise "Yurtdışında işinizi TL ile yürütün" çağrısında bulundu.



Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Bankası'nın aldığı önlemlere ek olarak hükümetin yapacağı bazı düzenlemelerle içerideki döviz talebinde 10 milyar dolarlık bir düşüş sağlayacaklarını açıkladı. Yıldırım AVM'lere " Dövizle kira almaktan vazgeçin" vatandaşlara ise "Yurtdışında işinizi TL ile yürütün" çağrısında bulundu.


Devletin, yeni sözleşmeleri Türk lirasıyla yapacağını bildiren Yıldırım, bu yönde bir irade ortaya koyacaklarını vurguladı. Bu uygulamanın yabancılar için söz konusu olmadığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:


"Diyelim ki milli paramızla Türk lirasıyla yapacağız sözleşmelerimizi, kamudan vatandaşa olan alışverişlerde. Tercihimiz, beklentimiz odur ki vatandaşlarımız da ticari mukavelelerini milli para üzerinden yapsın. Burada tabii bir mecburiyet olmaz ama AVM'de kiralar var, büyük rezidanslarda, ofislerde niye dolar bazında olsun? Yani bu bir çağrıdır, temennidir, kendi paramıza hak ettiği itibarı önce ulus olarak bizim göstermemiz lazım. Daha sonra başkalarından beklememiz lazım. Türk parasına dönülmesi sadece paramıza değer kazandırmayacak aynı zamanda diyelim ki dövizde dalgalanma sürüyor, ödeyemeyecek. Ödeyemeyince bırakacak, bırakınca boş kalacak. Aslında işin sonunda daha fazla kayıp var."


Habertürk


Geri Dön