20 / 04 / 2024

AVM’lerde çözüm ciro bazlı kira!

AVM’lerde çözüm ciro bazlı kira!

Kiralarda TL’ye dönüş için son 10 güne girilirken mağazalar AVM’lerle ciro üzerinden kira anlaşmaları yapmaya da başladı. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada “Bu modelle iki taraf da kazanacak” diyor



Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kiraların tamamen TL'ye dönmesi için son 10 güne girilirken sözleşmelerde ciroya göre kira anlaşmaları da yapılıyor. Sabah gazetesinden Pınar Çelik'in haberine göre, Kategori Mağazacıları Derneği (KMO) Başkanı aynı zamanda Mediamarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, kiraların maliyetler üzerinde büyük bir yük olduğunu tam da bu süreçte çıkarılan kararnamenin büyük bir rahatlama yarattığını belirtti. AVM yöneticileri ile mağazalar arasında ciroya göre kira anlaşmaları yapılmaya başlandığını da söyleyen Gökyıldırım, "Bu şekilde sektördeki karmaşa da sona erecek. Perakendeci kazandıkça AVM'ye de kazandıracak. Şu anda en doğru model bu" diye konuştu.

AVM’lerde çözüm ciro bazlı kira!

KUR 10 GÜNE NETLEŞİR


Kiralamalarda hangi kurdan Türk Lirası'na dönüleceğine dair ucu açık kalan bir kısım olduğunu onun da önümüzdeki 10 gün içerisinde netleşeceğini söyleyen Gökyıldırım, "Kiralarımızı ciro üzerinden ödemeye başlarsak önümüzdeki dönemlerde ne euroyu, ne enflasyonu ne doları konuşuruz. Bu konu iki tarafı da kazan-kazan anlayışı ile mutlu eder" diye konuştu.

Kira ciro oranlarının sektörlere göre yüzde 2 ila 9 arasında değiştiğini söyleyen Gökyıldırım, halihazırda bu modeli uygulayan AVM'ler olduğunu, TL'ye dönüldükten sonra bütün AVM'lerin bu modele dönmeyi tercih edeceğini açıkladı.

YATIRIMCI DA SICAK BAKIYOR

AVM’lerde çözüm ciro bazlı kira!


TEKNOSA Genel Müdürü Bülent Gürcan ise, ciro üzerinden kira modeline AVM yönetimlerinin de sıcak baktığını ve sözleşmelerin bu şekilde yenilenmeye başladığını dile getirdi. Özellikle ithal ürünlerde yüzde 40'lık fiyat artışını rafa yansıtmak zorunda kaldıklarını söyleyen Gürcan, "Satışlarda yüzde 15 düşüş var. Buna rağmen özellikle yerli ürünlerde gözle görülür satış artışı var" diye konuştu.

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönmeyene ceza!

Dövizle kiralamaya yeni düzenleme!
 


Geri Dön