24 / 04 / 2024

avm kiraları tl

avm kiraları tl

Sözleşmelerde Türk Lirası dönemi getiren tebliğ görüşe açıldı. Fakat AVM ve markalar arasında henüz bir anlaşmaya varılmış değil.

AVM’lerde çözüm ciro bazlı kira!

Kiralarda TL’ye dönüş için son 10 güne girilirken mağazalar AVM’lerle ciro üzerinden kira anlaşmaları yapmaya da başladı. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada “Bu modelle iki taraf da kazanacak” diyor

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ortak gider katılım payları Türk Lirası üzerinden hesaplanıp, ödenecek.

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!

AVM'ler açıldı ancak mağazaların ciroları istenen düzeyde olmadı. Bu nedenle perakendeciler AVM yönetimlerinden kiralarda indirim yapmasını bekliyor.

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

Süleyman Orakçıoğlu: AVM kiraları kapitülasyon haracı gibi!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğl kiralarda indirim yapmayan AVM'leri itidale davet etti. Orakçıoğlu, bu AVM'lerin tavrını, kapitülasyonlar döneminde haraç alan yabancılara benzetti.

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

'AVM kiralarında KDV kaldırılsın' önerisi!

Covid-19 sonrasında gerçekleşen vergi düzenlemeler hakkında konuşan CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in sahibi Bağımsız Denetçi ve S. M. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, AVM'lerde ödenen kiralardan alınan KDV belirli bir süre kaldırılabilir önerisinde bulundu. 

AVM kiralarında yeni düzenleme!

BMD Başkanı Sinan Öncel,Pazartesi gününden beri markalara dükkanları kapatma konusunda bir öneri sunduklarını söyleyerek “Kapalı olduğumuz süreçte çalışanlarımızın haklarını koruyacağız. Salgın ne kadar devam edecek bilmiyoruz ama dayanabildiğimiz kadar dayanacağız'' dedi.

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 

AVM'lerde kiraların TL'ye çevrilmesi faydalı oldu!

FLO Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan "AVM'lerde kiraların döviz yerine TL olarak düzenlenmesi kararının sektöre ne kadar faydası oldu?" sorusuna, "Bu karar sektörümüz için elbette faydalı oldu" yanıtını verdi...

AVM kiralarının TL'ye geçmesi çok doğru bir karardı!

Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu, "AVM sahiplerinin de çok daha önceden kiralarla ilgili şu anki duruma gelmesi gerekirdi. Türk parasına dönüldü, bu çok doğru bir karardı. İşler iki taraf için de çok daha oturur hale geldi. İki taraf da daha akılcı oldu" dedi..

avm kiraları tl Haberi

avm kiraları tl


Sözleşmelerde Türk Lirası dönemi getiren tebliğ görüşe açıldı. Ancak Alışveriş Merkezleri ve markalar arasında henüz bir anlaşmaya varılmadı. Alışveriş Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu bu süreçte yatırımcı ve perakendecinin karşılıklı çıkış hakkının daha doğru bir uygulama olacağını belirtiyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise Sözcü gazetesineyaptığı açıklamada bu uygulamayı 2 sene önce federasyonda gündeme getirdiğini ancak aldıkları cevabın; 'biz burada kira ve genel gider konularını konuşmak istemiyoruz' olduğunu belirtiyor.


‘AVM ile yapılan sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller, 30 gün içinde Türk lirası olarak yeniden belirlenecek.’ denildi. Fakat AVM yatırımcıları tarafından henüz herhangi bir somut bir adım gelmedi. AVM yatırımcısı ve perakendecinin karşılıklı anlaşacakları bir ortam sağlanmasını isteyen AYD Yönetim Kurulu’nun yaptığı basın açıklamasında, “Kontratların güncel olmayan bir kurdan Türk Lirası'na çevrilmesi ve...