18 / 04 / 2024

AVM ve markalar henüz TL'de anlaşamadı!

AVM ve markalar henüz TL'de anlaşamadı!

Sözleşmelerde Türk Lirası dönemi getiren tebliğ görüşe açıldı. Fakat AVM ve markalar arasında henüz bir anlaşmaya varılmış değil.




Sözleşmelerde Türk Lirası dönemi getiren tebliğ görüşe açıldı. Ancak Alışveriş Merkezleri ve markalar arasında henüz bir anlaşmaya varılmadı. Alışveriş Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu bu süreçte yatırımcı ve perakendecinin karşılıklı çıkış hakkının daha doğru bir uygulama olacağını belirtiyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise Sözcü gazetesineyaptığı açıklamada bu uygulamayı 2 sene önce federasyonda gündeme getirdiğini ancak aldıkları cevabın; 'biz burada kira ve genel gider konularını konuşmak istemiyoruz' olduğunu belirtiyor.

AVM ve markalar henüz TL de anlaşamadı!


‘AVM ile yapılan sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller, 30 gün içinde Türk lirası olarak yeniden belirlenecek.’ denildi. Fakat AVM yatırımcıları tarafından henüz herhangi bir somut bir adım gelmedi. AVM yatırımcısı ve perakendecinin karşılıklı anlaşacakları bir ortam sağlanmasını isteyen AYD Yönetim Kurulu’nun yaptığı basın açıklamasında, “Kontratların güncel olmayan bir kurdan Türk Lirası'na çevrilmesi ve kontrat süresince enflasyonun uygulanamayacak olması da bir başka problemdir.” ifadelerine yer verildi.

YAZILI KAĞIT GELMEDİ


Yatırımcılardan hala somut bir adım atılmadığını dile getiren Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “Problemli olan yatırımcıların hiçbirinden henüz hiçbir yazılı kağıt gelmedi. Biz perakendeciler olarak 25 ekim 2016’da ‘çıkmak istiyoruz’ dedik 2 yıl boyunca hiçbir sonuç alamadık. Hatta şu cevabı aldık: Biz burada kira ve genel giderleri konuşmak istemiyoruz.” diye konuştu.

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönmeyene ceza!

Dövizle kiralamaya yeni düzenleme!


Geri Dön