25 / 04 / 2024

avm kiralarında kdv sorunu

avm kiralarında kdv sorunu

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından SOYSAL işbirliği ile düzenlenen IX. AVM Yatırımları Konferansı başladı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi. Esnaflar söz konusu sınırlamanın işyeri kiralarında da uygulanmasını talep etti.

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları ne kadar düşecek?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatları ile ilgili milyonlarca kişinin beklediği müjde geldi. Peki akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi olacak mı? Benzin ve LPG fiyatları ne olacak? Akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

Konut satışlarında KDV iade sorunu çözüldü!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde adi ortaklığın ortağına konut satışında KDV iade sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Adi ortaklığın ortağına konut satışında KDV iade sorunu çözüldü' başlıklı yazısı...

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ofis kiralarında 2021 yılının son çeyreğinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 artış bekleniyor.

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

İş yeri kiralarında kira sözleşmesine 'yazılı rıza' şartı!

İş yeri kiralarında kiracılık ilişkisi ve kira sözleşmesi artık kiraya verenin yazılı rızası ile devredilebilecek. Kiraya verenin rızasının yazılı olması, yeni bir koşul oldu.

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

31 Temmuz 2020 tarihli ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, bazı hizmetlerin KDV oranlarında değişiklik yapıldı. Peki İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

avm kiralarında kdv sorunu Haberi

avm kiralarında kdv sorunu

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; “Perakende, sürdürülebilir ticaret ve ekonomik kalkınma için en önemli sektörlerden birini oluşturuyor. Perakende sektöründe 2015 sonu itibari ile yaklaşık 700 bin işletme bulunuyor ve bu rakam tüm işletmelerin % 26’sını temsil ediyor. Perakende sektörü ve AVM’ler iç içe ayrılmaz bir parça halindeler. AVM’ler ve perakendecileri aile olarak kabul etmek lazım. Bu ailenin bir ferdinin ayağının tökezlemesinin diğer aile bireylerini de etkilediğini en iyi AVM yatırımcıları bilir. Biz ne perakende sektörünü ne AVM’leri ne de diğer esnafı ihmal edeceğiz. Bizde alışveriş kültürü çok eskidir. Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı dünyanın ilk alışveriş merkezleridir. AVM’ler Batı’dan gelmedi, bizim kültürümüzde hep vardı” şeklinde konuştu.

Tüfenkci: “AVM’ler kayıt dışını önüne geçiyor, vergi kayıplarını önlüyor, kayıtlı istihdamla işçi sağlığı...