25 / 04 / 2024

avm mağazalarının kapanması

avm mağazalarının kapanması

Türk ekonomisinin nabzının attığı İstanbul’un en büyük alışveriş merkezleri İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nin yanı sıra AVM’lerde de mağazalar birer birer kapanıyor.

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Sinan Öncel: Mağazalarımız kapanmazsa pandeminin yaralarını sarabiliriz!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Markaların tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminin hasarını onarabilmeleri amacıyla mağazaların açık kalmasının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Palladium Cadde Küçükyalı mağazalarının 2. Fazı satışta!

Nidapark Küçükyalı projesinde bulunan Palladium Cadde Küçükyalı'daki mağazaların 2. Fazı satışa sunuldu. 

Adese Gayrimenkul Konya'daki mağazasını Migros'a devretti!

Adese Gayrimenkul'ün Kulesite ve Ereğli Parksite mağazalarının demirbaşları ile kiracılık hakları devredilecek.

Inditex, Venezuela'daki tüm mağazalarını kapatıyor!

Zara, Bershka, Pull - Bear gibi markaları bünyesinde bulunduran İspanyol moda perakendecisi Inditex, Venezuela'daki bütün mağazalarını kapatma kararı verdi. 

Palladium Cadde Küçükyalı mağazalarının 2. Fazı çok yakında satışa çıkıyor!

Emlak Konut GYO imzası ve Tahincioğlu Gayrimenkul güvencesiyle hayata geçirilen Palladium Cadde Küçükyalı mağazalarının 2. Fazı çok yakında satışa çıkıyor...

Palladium Cadde Küçükyalı mağazalarının 2. Fazı çok yakında satışta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesi ve Tahincioğlu imzası ile yükselen Palladium Cadde Küçükyalı mağazalarının 2. Fazı çok yakında satışa çıkıyor....

Palladium Cadde Küçükyalı mağazalarının 2. Fazı çok yakında satışta!

Hayata geçirdiği yenilikçi projeler ile gayrimenkul sektöründe adından sıkça söz ettiren Tahincioğlu Gayrimenkul, Emlak Konut GYO güvencesi ile hayata geçirmeyi planladığı Palladium Cadde Küçükyalı mağazalarının 1. Faz satışını tamamladı.

Palladium Cadde Küçükyalı mağazalarının 1. Fazı satışta!

Nidapark Küçükyalı projesinde yer alan Palladium Cadde Küçükyalı'da bulunan mağazaların 1. Fazı açık artırmasız satışa çıktı.

GAP, Avrupa'daki mağazalarını kapatıyor!

Amerikan tekstil markası GAP, Avrupa'daki mağazalarını kapatma kararı aldı...

Migros, Kazakistan'daki mağazalarını devrediyor!

Migros, büyüme hedefleri ve faaliyet gösterdiği pazarlarda odaklanma stratejisi doğrultusunda Kazakistan'daki yedi mağazasını devretme kararı aldı. AVM işletmeciliği faaliyetine ise devam edecek.

Ciro artışında cadde mağazaları önde gidiyor!

Cadde mağazalarında yüzde 81 ve üzerinde ciro elde eden firmaların oranının temmuzda yüzde 29’dan yüzde 55’e ulaştığını söyleyen Sinan Öncel, “Caddelerdeki kadar hızlı olmamakla birlikte AVM’lerdeki mağazaların cirolarında da iyileşme var'' diye konuştu.

avm mağazalarının kapanması Haberi

avm mağazalarının kapanması

Türk ekonomisinin nabzının attığı İstanbul’un en büyük alışveriş merkezleri İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nin yanı sıra AVM’lerde de mağazalar birer birer kapanıyor.


İç ve dış talepteki durgunluk, turizmin ve ihracatın gerilemesi, sanayide üretimin 7 yılın dip noktasını görmesi, şirketlerin dövizle borçları çığ gibi büyüyerek 208milyardolara yükseldi patlama gösteren iflas ertelemelere OHAL’le engel getirildi, bu durum açıkça konuşulamayan krizin de ayak seslerini verdi. Sonunda Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı İstanbul’un en büyük caddeleri İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nin yanısıra AVM’lerde de bir çok dükkanın kepenk indirmesini beraberinde getirdi. Piyasadaki nakit sıkıntısı küçük esnafı vurdu. 


İstiklal Caddesi 


Birçok esnaf işletmesini kapatmak zorunda kaldı. Son 10 yıllık dönemde ise 470 bin esnaf kepenk indirdi. Hem nüfus hem de istihdam hayatına giren kişi sayısı hızla artarken, esnaf sayısının azalması...