27 / 04 / 2024

Inditex, Venezuela'daki tüm mağazalarını kapatıyor!

Inditex, Venezuela'daki tüm mağazalarını kapatıyor!

Zara, Bershka, Pull - Bear gibi markaları bünyesinde bulunduran İspanyol moda perakendecisi Inditex, Venezuela'daki bütün mağazalarını kapatma kararı verdi. 



Zara, Bershka, Pull - Bear gibi markaları bünyesinde bulunduran İspanyol moda perakendecisi Inditex, Venezuela'daki bütüm mağazalarını kapatma kararı verdi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; konuya ilişkin açıklamada bulunan şirketin yerel ortağı, Phoenix World Trade, 2007'de Inditex mağazalarının işletmesi görevini almıştı.

Şirket sözcüsü konuyla ilgil yaptığı açıklamada, Inditex'in duyurduğu yeni entegrasyon ve dijital dönüşüm modeliyle tutarlı olması amacıyla franchise mağazalarının Venezuela'daki konumunun tekrar değerlendirmeye alınacağını dile getirdi. 

Inditex, Venezuela daki tüm mağazalarını kapatıyor!

İki yerel perakende yöneticisi, Venezuela'daki en az üç büyük AVM'de, daha önce Zara ve başka bir Inditex markası olan Pull - Bear tarafından kullanılan kesimlerin boş olduğuna vurgu yaptı. Dünyanın en büyük moda perakendecisi konumundaki Inditex, Kovid-19 salgınıyla beraber alışverişin önemli bir bölümünün online'a geçmesinin de etkisiyle büüyk mağazalarını genişletme fikri çerçevesinde 2021'in bitimine kadar 1200 kadar birçok küçük mağazasını kapatmayı hedefliyordu. Kapatılacak mağazaların 700 tanesinin Avrupa'da, 100'ünün ABD'de ve 400 tanesinin dünyanın geri kalan ülkelerinden olması öngörülüyor.

Zara İspanya'daki mağazalarını kapatacak!


Geri Dön