19 / 04 / 2024

avm sayısı 2018

avm sayısı 2018

AYD Başkanı Hulusi Belgü, "Kurla ilgili alınan karar yatırımcılara açık pozisyon yarattı. Kurda yaşanan değişiklikler perakendeciyi rahatsız etmiyor'' dedi.

AVM sayısı 5 yılda yüzde 27,5 arttı!

“AVM sayısı her geçen yıl artıyor'' diyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM sayısının 323’ten yüzde 27,5 artış göstererek 412’ye çıktığını söyledi.

AVM'ler için saat ayarı talebi: Esnafın iş yaptığı saatlerde kapalı olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin açılış kapanış saatlerinin daraltılarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, "Esnafın en çok iş yaptığı saatlerde AVM'ler kapalı olmalı" diye konuştu.

Türkiye yatırımlar için cazibesini koruyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen geleneksel MAPIC yemeğinde, çoğunluğu yabancı yatırımcı olmak üzere yaklaşık 200 perakendeci ve yatırımcı bir araya geldi. 

En yenilikçi alışveriş merkezleri Türkiye'de!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen geleneksel MAPIC yemeğinde, çoğunluğu yabancı yatırımcı olmak üzere yaklaşık 200 perakendeci ve yatırımcı buluştu. 

AVM'lerin sayısı 426'yı buldu!

Perakende sektörünün gelişiminde AVM’ler önemli bir rol oynuyor. Yıllar içinde alışveriş alanlarından yaşam alanlarına dönüşen AVM’lerin sayısı 426’yı buldu. Bu rakamın 2023 yılında 500’e yaklaşması bekleniyor...

Cadde mağazaları AVM’lere rakip mi oluyor?

Bir dönem alışveriş caddeler de dönerken, AVM’lerin hayatımıza girmesiyle bu döngü değişti. Peki, cadde mağazaları AVM'lere yeniden rakip olabilir mi?

AVM’lerde dolardan TL'ye geçiş kademeli olmalı!

Perakende sektörü temsilcileri dolar kararıyla tarihi bir dönüşüm yaşanacağını vurgularken, kontratların geriye dönük değiştirilemeyeceğini ve kademeli bir geçiş planlanması gerektiğini söylüyorlar. 

2023 yılında Türkiye’de AVM sayısı 475’i bulacak!

Kentsel dönüşüm ve yüksek kiralar nedeniyle bir dönem gözden düşen cadde mağazacılığı tekrar markaların radarına girmeye başladı. 

2023'te AVM sayısı 475'e çıkacak!

Perakende yıllardır Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörü. Dinamizmini yurtdışında açtığı mağazalarla sürdürüyor. Yeni rotalar Arjantin, Şili, Çin, Hindistan...

2017'nin 3'ncü çeyreğinde 6 yeni AVM açıldı!

Pamir & Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2017 yılı 3. çeyrek raporu yayınlandı. Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda Türkiye Perakende Pazarı incelemesi de yer aldı. 

AVM sayısı 2018 itibarıyla 421'e ulaşacak!

Perakende yasasının etkisinin henüz hissedilmediğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, "Yönetmelikler hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli" dedi.

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Türkiye’de sayısı 450’yi geçen AVM’lerin kimisi için aylarca sıra beklenirken, kimisi bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor. 452 AVM’nin doluluk oranı pandemi de yüzde 92-93’lerden 85’e kadar düştü...

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

Nata Holding Vega AVM sayısını 12'ye yükseltecek!

AVM inşaatlarıyla adından söz ettiren Nata Holding Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Ülke genelinde mevcut 8 AVM'si olan Nata Holding bu sayıyı 12'ye çıkarmayı hedefliyor. 

2023’e kadar AVM sayısı 475’e ulaşacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş AVM yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaştığını belirterek, “Şu an 436 olan AVM sayımız 2023’e kadar planlanmış olanlarla birlikte 475’e çıkacak" dedi.

Knitss mağaza sayısını artıracak!

Geçtiğimiz ay Ankara Armada AVM'de mağaza açan Knitss mağaza sayısını artırmayı hedefliyor...

Kepenk kapatan esnaf sayısında büyük artış: AVM ve markalar poker oynuyor!

Koronavirüs salgını sonrası müşteri sayısında ve satışlarda tarihi dip seviyelerine düşen esnaf ve markalar kepenk kapatıyor...

2019'da İstanbul'da kapanan iş yeri sayısı 20 bin 227 oldu!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da 2019 yılında kapanan ve açılan iş yerlerinin sayısını Nisan 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni'ninde yayınladı. Bültendeki verilere göre, İstanbul'da 2019'da kapanan iş yeri sayısı 2018'e göre artış gösterdi...

AVM sayısı arttı, franchising sektörü büyüdü!

20 yıllık süreçte zincir işletme sayısı 3 bin 500'e ulaştı. Bu zincirlerin yurdun dört bir tarafına yayılan şube sayısı da 65 bini buldu. Peki yeni yıl franchising sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların cevapları...

2018'de konut alan yabancıların sayısı meclis gündeminde!

2018 yılında konut alarak vatandaşlığa hak kazanan yabancı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020'de AVM sayısı 445'e ulaşacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "Sektörün 2020 yılı sonu itibarıyla 445 AVM’ye ulaşacağını öngörüyoruz. Sektörümüzün önümüzdeki dönemlerde hedefi perakende sektörü ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyümeye odaklanmak olacaktır" diye konuştu.

Türkiye'de 2018 ve 2019'da tamamlanan afet konutu sayısı 2 bin 640!

İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye'de 2018 ve 2019'da tamamlanan afet konutu sayısı 2 bin 640, inşaatı devam eden konut sayısı ise 3 bin 108'dir." dedi.

Ardahan'da ipotekli tarla sayısı meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Ardahan ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşviklere ve ipotekli tarla sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya'daki ipotekli arsa sayısı meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Sakarya ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşvikler ve ipotekli tarla sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

avm sayısı 2018 Haberi

avm sayısı 2018

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'de turist sayısının artmasıyla "Birçok alışveriş merkezimizde ciroların yüzde 30'unun turistlerden elde edildiğini görüyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2018 yılının siyasi açıdan hareketli geçtiğini, ekonomik olarak da ağustos ayında Türkiye'nin çok farklı günler yaşadığını söyleyen Belgü, buna rağmen alışveriş merkezlerinin (AVM) hemen hemen enflasyon ile doğru orantılı gelişim gösterdiğini kaydetti.

2019'da 160 milyar TL ciro hedefi

Geçen yıl ciroda beklediklerini belirten Belgü, şu açıklamalarda bulundu: "2018'de 130 milyar TL ciroya ulaştık. Genelde enflasyon beklentisiyle hareket ediyoruz. 2019'da 160 milyar TL ciroya ulaşmayı bekliyoruz. Ayrıca ziyaretçi sayımız da inşallah 2,4 milyara ulaşacak. Turistler lokomotif. İç piyasadaki tüketicilerin biraz daha durgun olduğunu gözlemledik. Daha önce de Rusya ile problem, bölgedeki savaş tehditleri,...