25 / 04 / 2024

AVM tasarısı değerlendirmeleri

AVM tasarısı değerlendirmeleri

Nihat Altay "AVM tasarısı yasalaşırsa küçük esnaf iş yapabilir. Çünkü küçük esnafımız kepenklerini kapadı kapayacak. Bu durumda onların da bir nevi ayakta durması sağlanabilir" dedi.

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

Salgın döneminde markalara destek için AVM yatırımcısının elini taşın altına koyduğunu belirten Hüseyin Altaş, AVM’lerde el değiştirmelerin yaşanacağını aktardı. 

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Şişli Kanyon AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Lüks markaların olduğu, ünlülerin sıkça ziyaret ettiği Kanyon AVM'nin piyasa değeri şaşırttı. 2006 yılında hizmete açılan Kanyon AVM'nin değeri dudak uçuklattı...

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Akfen GYO'nun tadil tasarısı 11 Eylül'de onaya sunulacak!

Akfen GYO'nun Esas Sözleşmesinin 8. maddesine ilişkin tadil tasarısı, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben, 11 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulumuzda pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla haksız emsal kullandırılarak yapılan Metromall AVM kararının, Etimesgut Belediye Meclisi’nden de geçtiği ileri sürüldü. Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar olduğu öğrenildi. 

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Kanyon AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Ünlülerin sıkça ziyaret ettiği Şişli Esentepe’de yer alan Kanyon AVM’nin piyasa değeri şaşırttı. Lüks markaların yer aldığı ve 2006 yılında hizmete açılan Kanyon AVM, rakiplerine göre geri kaldı. Peki Kanyon AVM’nin piyasa değeri ne kadar?

Türkiye'de AVM sayısı 432'ye ulaştı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Türkiye’de AVM sayısının 432'ye ve bu AVM’lerin 13 milyon metrekarelik kiralanabilir alana ulaştığını ifade etti...

Türkiye'de AVM sayısı 2021 sonunda 454’e çıkacak!

Türkiye genelinde şu anda aktif halde olan AVM sayısı 411 olup, bu sayı 2021 yılı sonunda 454’e yükselecek..

15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı!

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, meclise verildi. Tasarı ile 15 yeni üniversite kurulacak..

KDV tasarısı yasalaştı!

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

AVM tasarısı değerlendirmeleri Haberi

AVM tasarısı değerlendirmeleri

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, AVM tasarısının yasalaşması durumunda küçük esnafın da iş yapabileceğini belirterek, "Çünkü küçük esnafımız kepenklerini kapadı kapayacak. Bu durumda onların da bir nevi ayakta durması sağlanabilir" dedi.


Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi"nin AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve bazı milletvekillerinin imzasıyla meclis başkanlığına sunulduğunu ve tasarının komisyondan geçtiğini hatırlattı.


AVM'lerin çalışma esaslarının düzenlenmesinin hem küçük esnaf hem de AVM çalışanları açısından olumlu karşılanacağını dile getiren Altay, "AVM tasarısı yasalaşırsa küçük esnaf iş yapabilir. Çünkü küçük esnafımız kepenklerini kapadı kapayacak. Bu durumda onların da bir nevi ayakta durması sağlanabilir" diye konuştu.


Altay, AVM'lerin kapalı olduğu gün ve saatlerde alışveriş yapmak isteyen...