29 / 03 / 2024

avmler küçük esnafa açılacak mı

avmler küçük esnafa açılacak mı

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

Konut kiralarında Temmuz 2024'e kadar geçerli olan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının küçük esnaflar için uygulanıp uygulanmayacağı gündeme geldi. Peki küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi? 

Esnafa müjdeli haber geldi! Bir milyon esnafı ilgilendiriyor: Prim indiriminde ayrıntılar resmen belli oldu!

Bağ-kur prim gün sayısının 7 bin 200'e düşürülerek, SSK'lılarla eşitlenmesiyle birlikte binlerce küçük esnafa da emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde müjdeli haber geldi. 

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu! O ödemelere yüzde 50 zam geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehir içi toplu taşıma yapan esnafa sevindirici haberi duyurdu. Ödemelere yüzde 50 zam yaptıklarını ilan ederek yönetmelik ile alakalı bilgiler verdi. 

Depremzede esnafa 350 milyon liralık kalkınma desteği sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansınca yaklaşık 350 milyon liralık kaynakla esnafın kalkınması sağlanacak.

Sigorta girişi 1999'dan sonra olanlar dikkat! 1 milyon kişi 5 yıl erken emekli olacak: Prim, gün, yaş şartı değişiyor!

Emekli olamayanlar için yeni düzenlemeler kapıda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon küçük esnafa erken emeklilik müjdesini duyurmuştu. İşte o düzenlemenin detayları...

BAĞ-KUR'luya erken emeklilik fırsatında son viraj! Erken emeklilikten kimler faydalanacak?

Bağ-Kur'luya erken emeklilik fırsatı SSK prim eşitliği düzenlemesinde alt yapı tamamlandı. Küçük esnafa 7200 günle erken emeklilik kapıları açıldı. Peki, BAĞ-KUR'luya erken emeklilik fırsatı kimleri kapsıyor?

Erken emeklilikte küçük esnafa müjde! Tam 1 milyon kişi faydalanacak

Esnafın emeklilik için prim sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde ayrıntılar belli olmaya başladı. Buna göre prim indirimi ayarlamasından; manav, bakkal, pazarcı gibi küçük esnafın yanı sıra, kendi hesabına iş yapan doktor, eczacı, avukat da faydalanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.

Esnafa 100 milyarlık düşük faizli kredi fırsatı! 100 milyar krediye kimler başvurabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 100 milyarlık esnaf kredi paketi merak konusu oldu. Erdoğan, yapılan düzenlemeyle birlikte esnafa 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faizle kullandırılacak 100 milyar liralık bir kredi paketi açıkladı.

840 bin küçük esnafa vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu

Basit usule tabi olan berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, tamirci, taksici, dolmuşçu gibi yaklaşık 840 bin küçük esnafın ticari kazançları gelir vergisinden istisna edildi.

Müjde! 850 bin esnaf borç yükünden kurtuluyor!

Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin de içinde yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda kolaylık sağlandı. 850 bin esnafı ilgilendiren esnaf yapılandırma yasasıyla esnaf borç yükünden kurtulacak.

avmler küçük esnafa açılacak mı Haberi

avmler küçük esnafa açılacak mı

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı. Yasa ile hükümet seçim öncesi esnafın ‘gazını alırken’, kanunu hayata geçirecek yönetmelikleri çıkarmadı. Esnafın hangi kriterlere göre seçileceği belli, kirasının nasıl saptanacağı değil.


Edinilen bilgiye göre perakende yasası çıktıktan sonra Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) yöneticileri ilgili bakan ile bir görüşme yaptı. Görüşmede AYD üyeleri yasanın pratiğe dökülmesinin imkansızlığından yakındı. Örneğin esnaf kirasının nasıl hesaplanacağı, 400 esnaf ve sanatkar odası üyelerinden hangisinin AVM’ye kabul edilecek esnaf olacağının belirlenmesindeki zorluk anlatıldı. AYD üyeleri, “Sayın bakanım siz de biliyorsunuz ki bu kanunun fiiliyatta uygulanması mümkün değil.” dedi. Bunun üzerine bakanın cevabı, “Arkadaşlar siz kaç kişisiniz, esnaf ise 3...