04 / 05 / 2024

avmlerin giderleri ne kadar 2021

avmlerin giderleri ne kadar 2021

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

AVM'lerde gider tartışması!

Kovid-19 pandemisi sürecinde kira konusunda sık sık karşı karşıya gelen AVM’ler ile markalar şimdi de senelik 4 milyar Türk Lirası'nı aşan genel gider faturalarına ilişkin olarak problemlerle karşı karşıya. 

Şehir hastanelerinin kira giderleri ne oldu?

2020 senesinin ilk 10 ayında 4,5 milyar TL olan şehir hastanelerinin kira giderleri, 2021 senesinin aynı döneminde 9 milyar TL oldu.

Dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür. Peki, dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Kira artışı davası ne zaman açılır?

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Kira süresi boyunca kiracılar kira ve yan giderleri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, yeni dönemde uygulanacak kiralar için kira artışı davası ne zaman açılır?

Apartman aidatı ne için alınır?

Apartmanın ortak giderleri için kat maliklerinden toplanan paraya aidat deniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, apartman aidatı ne için alınır?

Apartman aidatını ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Apartman aidatı hükümlerine göre tüm kat maliklerinin apartman giderleri için belirlenen aidat bedelini zamanında ödemesi gerekiyor. Peki apartman aidatını ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Apartman ve sitelerde ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat alınıyor. Peki, apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Site aidatı ne zaman başlar?

Sitenin kapıcısı, kalorifercisi, bahçıvanı ve bekçisi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden belirli oranlarda aidatlar toplanıyor. Kat malikleri toplantısında belirlenen bu aidatlar ne kadar oluyor? Peki,site aidatı ne zaman başlar?

Apartman giderleri ödenmezse ne olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün kapıcı, bekçi giderleri ile taşınmazın sigorta primleri ile; taşınmazın ortak yerlerinin bakım, onarım giderlerinden tüm malikler sorumlu oluyor. Peki, apartman giderleri ödenmezse ne olur?

Kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur?

Aidat, apartman giderleri için kat maliklerinden alınan ücrete deniyor. Dairede kiracının olması halinde, aidat ödeme sorumluluğu kiracının oluyor. Peki kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur?

Güneş Park Evleri'nde 1.732 TL taksitle 3+1! Hemen teslim!

Halkalı'da inşa edilen Güneş Park Evleri'nde 3+1'ler aylık 1.732 TL taksitle satılıyor

Anel, güneş enerjisi paneli üretecek!

Aneles Elektronik Alman Solarhandelsgesellschaft GmbH ile güneş modülleri üretimi yapmak üzere görüşüyor

Adana Karaisalı Eğlence Köyüne ilköğretim okulu yaptırılacak

Adana İl Özel İdaresi, Adana-Karaisalı Eğlence Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatını yaptıracak

Dilek Hanif evini InStyle Home Dergisi'ne açtı!

Ünlülerin ve sosyetenin modacısı Dilek Hanif evinin kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı

avmlerin giderleri ne kadar 2021 Haberi

avmlerin giderleri ne kadar 2021

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi. Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, perakendecinin üzerinde senelik 1.5 milyar Türk Lirası tutarında yük oluşturan AVM’lerdeki ortak alan genel giderlerinin dökümünü AVM’lerden istemelerine rağmen kendileriyle şeffaf bir şekilde paylaşılmamasından şikayet ediyor. 

Öncel, bu durumun çözüme kavuşmaması durumunda AVM’lerde bir ‘perakendeci protestosu’ başlayabileceğini vurguladı. 

Bu tepkiyle ilgili konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş ise, “Protesto hakları saklıdır. Herkes yapabilir. Ancak bu aynı zamanda kanunen tahliye sebebi. Böyle bir durumla karşılaşmamız durumunda biz de iyi niyetimizin su istimal edildiğini düşünerek tahliye emirlerini göndereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Altaş, iyi niyetlerine gösterge olarak ise...