23 / 04 / 2024

Avrasya Tünelinden ne kadar gelir bekleniyor

Avrasya Tünelinden ne kadar gelir bekleniyor

Açıklanan rakamlara göre devlet Avrasya Tüneli'nden günde yaklaşık 260 bin TL kazanacak. Hazine garantisi fazlasının yüzde 30'u kamunun olacak.

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun mecliste konu oldu!

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'ne 650 milyon dolarlık sigorta!

Marsh Türkiye, Avrasya Tüneli’nin proje, inşaat aşamasında 1 milyar dolar, işletme aşamasında ise 650 milyon dolarlık sigorta işlemine aracılık etti. Böylece Marsh, Avrasya Tüneli’nin proje ve inşaat aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreçlerinde yer almış oldu.

Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarına etkisi 3 yılda yüzde 90’ı buldu!

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Avrasya Tüneli’nin 2017'de geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bugün saat 07.00 itibarıyla geçişlerin başladığı Avrasya Tüneli’nde 2017’de alınacak geçiş ücretinin, 1 Ocak’taki kur baz alınarak yıl boyunca sabit kalacağı belirlendi.

Büyükyalı: Avrasya Tüneli'ne en yakın proje!

Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme sahil yolunda, Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. T

Vasip Şahin'den Avrasya Tüneli'ne denetim!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Asya ve Avrupa kıtalarını denizin 106 metre altında birleştiren Avrasya Tüneli’nde incelemelerde bulundu.

Avrasya Tüneli için son 2 gün!

Avrasya tüneli 2 gün sonra, 20 Aralık'ta törenle açılıyor. Tünel inşaatının daha önce tamamlandığı projede, bugüne kadar bağlantı yolları ile alt ve üst geçitlerin büyük bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı.

İşte Avrasya Tüneli'nin son hali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nin içi böyle görüntülendi. Peki Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüneli'ne açılmadan zam geldi!

20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilecek olan Avrasya Tüneli geçiş ücretleri doların rekor üzerine rekor kırması sebebiyle bugün itibarıyla yüzde 16 (2 TL) zamlandı

Avrasya Tüp Geçit Tüneli'nde sona gelindi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 2011'de genel müdürken temeli atılan Avrasya Tüp Tüneli'nin açılışına bu kez bakan olarak katılacak. İstanbul'in iki yakasını ikinci kez denizin altından birleştiren proje ile 100 dakikalık yolculuk süresi 15 dakikaya inecek.

Avrasya Tüneli projesinde son 50 gün!

Asya ve Anadolu yakasını denizin altından ikinci kez birbirine bağlayacak olan 'Avrasya Tüneli Projesi', açılışına 50 gün kala havadan görüntülendi. Projede yolların büyük bir kısmının kaba inşaatı biterken, bir kısmında da çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Avrasya Tünelinden ne kadar gelir bekleniyor Haberi

Avrasya Tünelinden ne kadar gelir bekleniyor


Açıklanan rakamlara göre devlet Avrasya Tüneli'nden günde yaklaşık 260 bin TL kazanacak. Hazine garantisi fazlasının yüzde 30'u kamunun olacak. Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise geçiş miktarları hazine garantisinin oldukça altında. Hazine bu projeler için her gün zarar yazıyor.


Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan Avrasya Tüneli’nin açılışında yaptığı konuşmada günde 100-120 bin arası aracın Avrasya Tüneli’nden geçmesini beklediklerini açıkladı. Bu miktarın 68.500’ü hazine garantisi altında. 120 bin aracın köprüden geçeceğini varsaydığımızda  geriye kalan 51 bin 500 araç için geçiş hasılatının yüzde 30’unu ise devlet alacak.


Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretinin otomobiller için 4 dolar + KDV olacağı açıklanmıştı. Köprüden geçiş ücretinin yılbaşı sonrası 17 TL civarında olması bekleniyor. Böylece devletin fazla geçişlerden günde en az 260 bin TL,...