25 / 04 / 2024

Avrupalı firmalar kentsel dönüşüm projeleri

Avrupalı firmalar kentsel dönüşüm projeleri

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, son iki yıldan bu yana özellikle Avrupalı firmaların kentsel dönüşümle ilgilenmeye başladıklarını kaydederek, “Daha çok Beşiktaş, Levent, Gayrettepe gibi bölgelere bakıyorlar” dedi...

Nakliyecilerde kentsel dönüşüm mesaisi başladı! Firmalar 1 ay sonraya gün veriyor!

Ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği nakliye firmalarına yaradı. Artan taleplere bağlı şekilde 1 ay sonrasına gün veren bile var...

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

Riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul'da tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması hala en büyük engellerden...

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu Altınköy-2 Sitesi  Kentsel Dönüşüm Projesi için resmen imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu projesini hangi firmalar inşa edecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde müteahhitlerin tapu oyunu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleri ile anlaşan bazı inşaat firmaları vatandaşın tapusuna kat karşılığı satış vaat ederek el koymaya başladı. 

Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular neler?

Kentsel dönüşümde hak sahipleri ve inşaat firmaları arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? İşte kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular...

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüme start verildi!

Samsun'un merkez İlkadım ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, TOKİ tarafından yapılan iki ayrı ihaleyi kazanarak şantiyelerini kuran yüklenici firmalar, Kıran Mahallesi'nde çalışmalara başladığı belirtildi.

Kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek'' dedi.

İnşaat firmalarından Küçükçekmece'ye yoğun ilgi!

Kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla sürüyor. Bu projelere aralarında Ağaoğlu'nun da bulunduğu markalı konut sahibi müteahhitlik firmalarının da ilgisi hayli yoğun.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çilesi!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin başlamamasından şikayet ediyor. Firmaların vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen mağdurlar sorunun çözülmesini istiyor.

Kadıköy'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Fikirtepe'de birçok kentsel dönüşüm projesini üstlenen firmaların konkordato talep etmesi konut satışlarını durma noktasına getirdi. Bölgede kentsel dönüşümden kaynaklı olarak mağdur olan vatandaşlar seslerini duyurmak istiyor.

Kriterleri sağlayan firmalar kentsel dönüşüme girebilecekler!

Kepez'de yapımı devam eden projeleri inceleyen Murat Kurum, yaptığı açıklamada; ''Kriterleri sağlayan firmalar kentsel dönüşüme girebilecekler'' dedi.

Taksim 360 Avrupalı yatırımcının gözdesi oldu!

Türkiye'nin en büyük kentsel yenileme projesi olan Taksim 360 Avrupalı yatırımcının da gözdesi oldu.

İnşaat sektörü ikinci kez Avrupalı Türkler'le buluşacak!

Ekimde Türk firmaları Avrupa seferine çıkaran Sabah’ın emlak buluşmalarının Stuttgart ayağı için geri sayım başladı. Dev projeler 1-2 Aralık’ta Avrupalı Türkler’e görücüye çıkacak.

Avrupalı firmalar kentsel dönüşüm projeleri Haberi

Avrupalı firmalar kentsel dönüşüm projeleri

Kentsel dönüşüm çalışmaları uluslararası şirketlerin de ilgisini çekiyor. Yabancı firmalar ağırlıklı olarak kira getirisi yüksek olan AVM ve ofis gibi yatırımlara yöneliyor.


Büyüklüğü 400 milyar dolara yaklaşan kentsel dönüşüm projeleri, uluslararası firmaların da ilgisini çekti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, son iki yıldan bu yana özellikle Avrupalı firmaların kentsel dönüşümle ilgilenmeye başladıklarını kaydederek, “Daha çok Beşiktaş, Levent, Gayrettepe gibi bölgelere bakıyorlar” dedi.


Türkiye’nin 5 yıldır yakaladığı büyüme grafiğinin yabancı alıcılara cazip geldiğini kaydeden Maya, yabancıların özellikle satıp çıkmak yerine kira getirisi olan AVM ve ofis gibi yatırımların yanı sıra kent merkezinde A plus proje yapılacak arsalarla ilgilendiğini söyledi. 2013'te 30 bine yakın değerleme yaptıklarını, bunun yüzde 60’ının konut içerikli olduğunu aktaran Maya, özellikle Anadolu Yakası’nda çok fazla talep...