08 / 05 / 2024

ayazağa mahallesi kentsel dönüşüm

ayazağa mahallesi kentsel dönüşüm

Ayazağa, İstanbul'un gökdelenler semti Maslak'a komşu bir mahalle... Bir tarafında Fatih Ormanları var, diğer tarafından ise Cendere Vadisi kanalıyla Kağıthane'ye komşu.

Sarıyer Ayazağa 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Sarıyer ilçesi, Ayazağa Mahallesi, 1 ada, 139 parselin güneyinde kalan bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Ayazağa'daki 3 ada 55 parselin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, İ. Ayazağa Mahallesi 3 ada 55 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ayazağa 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ayazağa 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sarıyer ilçesi, Ayazağa Mahallesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ayazağa imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, M. Ayazağa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 3 ada 72, 73, 74 ve 75 parselleri kapsayan alanda 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Ayazağa Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, M. Ayazağa Mahallesi Eski 3 Ada 36 Parsel Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

Ayazağa 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sarıyer ilçesi, Ayazağa Mahallesi, 7266 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

ayazağa mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

ayazağa mahallesi kentsel dönüşüm

Ayazağa, İstanbul'un gökdelenler semti Maslak'a komşu bir mahalle... Bir tarafında Fatih Ormanları var, diğer tarafından ise Cendere Vadisi kanalıyla Kağıthane'ye komşu.  Fiziki olarak uzak olmasına rağmen uzun yıllar Şişli Belediyesi'ne bağlı olan Ayazağa Mahallesi 2014 yılındaki yerel seçimler sonrasında resmi olarak Sarıyer Belediyesi sınırlanna dahil edildi.  Bu değişiklikten yaklaşık bir yıl sonra Ayazağalıların en büyük sorunu çözüldü. Uzun yıllar sadece arsa tapuları bulunan Ayazağa Mahallesi sakinleri, dört gözle imar planlannın yapılmasını bekliyordu. 1/5000'lik planlar yapılmış ama özellikle evleri dere kenarına yakın olanların evleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Arkadaşımız Rahime Baş Uçar'ın öğrendiğine göre, Sarıyer Belediyesi'nin yaklaşık bir yıldır yürüttüğü 1/1000'lik imar planı çalışmalan geçen hafta başında tamamlandı ve Belediye Meclisi'nde onaylandı. Sarıyer Belediyesi imar Komisyonu Üyesi Özkan Sucu,...