20 / 04 / 2024

Aydın-Germencik jeotermal santrali

Aydın-Germencik jeotermal santrali

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

Aydın Germencik'te 12.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Germencik İcra Dairesi, Aydın ili, Germencik ilçesi, Hıdırbeyli Mahallesi'nde bulunan fabrikayı ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 12 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. 

Aydın'da arsa kavgası: 1 yaralı!

Aydın Germencik'te arsa sebebiyle artıştığı 84 yaşındaki kayınpederi tarafından av tüfeğiyle vurulan kadın ağır yaralandı.

Aydın için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili, Germencik ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın Germencik'te 2. kattan düşen inşaat işçisi yaralandı!

Aydın Germencik'te çalıştığı inşaatta 2. kattan zemine düşen işçi yaralandı.

Aydın Germencik'te 3.2 milyon TL'ye satılık tarla!

Germencik Belediyesi, Karaağaçlı Mahallesi'ndeki tarlasını ihale usulü ile satıyor. İhale 10 Ocak'ta gerçekleşecek..

Aydın Germencik'te 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Germencik Belediye Başkanlığı'na ait olan Aydın İli Germencik İlçesi Karaağaçı Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 200 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Aydın Germencik'te 6.4 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Aydın Germencik Belediyesi tarafından 2 mahalledeki 2 tarla ihale usulü ile satışa sunuluyor. İhale 7 Eylül'de yapılacak..

Aydın Germencik'te cem evi yapımında son durum!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yapacakları projelere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun engel olmaya çalıştığını söyledi.

Aydın Germencik'te icradan 3.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Germencik Sulh Mahkemesi Aydın İli Germencik İlçesi'nde yer alan 2 arsayı 3 milyon 961 bin TL'ye satışa çıkarıyor. Taşınmazların satış bedeli TL olarak belirlendi.

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın Germencik'teki park ve düğün salonu açıldı!

Germencik Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi'ne yaptırılan park ve düğün salonu kompleksi, törenle hizmete açıldı.

Aydın-Germencik jeotermal santrali Haberi

Aydın-Germencik jeotermal santrali
Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi.  Santral 5 üniteden oluşacak. Tüm üniteler devreye girdiğinde toplam 232.3 MW’lık enerji üretecek ve Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak. Santral, yılda 1 milyar 920 milyon KWS elektrik üreterek, 825 bin konut ve işyerinin bir yıllık elektrik ve ısınma ihtiyacını karşılayacak.  Açılışa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ülkemizde 2002’de 17.5 MW olan jeotermal kurulu gücü, Nisan sonu itibariyle 428 MW seviyesine ulaştı” diye konuştu.  İdris Yamantürk ise “Türkiye; refaha ulaşmış insanıyla güzel. Ben de fukaralıktan geliyorum, korkmayın bu fukaralığı yeneceğiz”...