28 / 03 / 2024

Aydın sel baskınları önlem

Aydın sel baskınları önlem

Sümer mahallesi 411 sokağın bağlandığı 34 sokağın seviyesinin yüksek olması nedeniyle şiddetli yağışlarda biriken suyun akma mehili bulunmayışından dolayı sık sık evleri su basan mahalle sakinleri, artık sıkıntılarından kurtuluyor.

Geçirimli beton, sel baskınlarını önler!

ERMCO ve THBB Başkanı Işık, Geçirimli Beton'un yüzey akış sularının yer altına sızmasına olanak sağladığını, yer altı su seviyesinin korunmasına yardımcı olduğunu, su taşkınları riskini azalttığını aynı zamanda yüzey kirleticilerinin toprağa karışmasını ve erozyonu engellediğini belirtti.

İBB, sel baskınlarına karşı harekete geçti: 16 kritik nokta belirledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, su baskınlarına karşı, kalıcı çözüm için harekete geçti. İBB'den yapılan yazılı açıklamada 16 kritik noktanın belirlendiği ve 437 milyon TL'lik yatırımla eylem planının hazırlandığı bildirildi.

Aydın Ünal: Her köşeden beton fışkırıyor!

Eski AK Parti Ankara Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, "Her köşeden, akıl almaz bir plansızlıkla beton yığınları yükseliyor" diye konuştu.

Mehmet Aydın'ın Beykoz'daki villası için icra işlemi başladı!

511 milyon liralık vurgunun ardından Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Beykoz Acarkent'teki kiralık villasına baskın düzenlendi. 

Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün!

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Aydın Emka Emlak'tan komisyon almama uygulaması!

Aydın Efeler’de Emka Emlak sahibi Emrah Kavruk, yaklaşık bir buçuk sene önce başlattığı şehit aileleri, birinci derece yakınları, gazi aileleri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlardan ev kiralama ve satın alma komisyonu almama uygulamasını, kendisine vatandaşlık görevi olarak gördüğünü söyledi.

Manisa Turgutlu'daki sel baskınlarına önlem!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Irlamaz’daki dere taşkın sorununu çözüme kavuşturdu. MASKİ ve Turgutlu Belediyesi iş birliğiyle, Turgutlu’nun Irlamaz ilçesindeki dere taşkınlarının önüne geçmek için menfez çalışması başlattı.

Bursa Karacabey sahilindeki sel baskınlarına önlem!

Karacabey sahilinde, Kurşunlu ve Malkara mahallelerine şiddetli yağmurlarda yol geçişlerinin su baskınlarına neden olmaması için yağmur suyu menfez imalatları gerçekleştirildi.

Torbalı'nın 24 yıllık su sorunu altyapı çalışmalarıyla çözüldü!

Torbalı-Bayındır karayolu üzerindeki Taşkesik mahallesinde 24 yıldır meydana gelen su baskınları, altyapı çalışmalarıyla giderildi. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sel baskınlarının yaşandığı alana 600 mm çapında su boruları döşedi.

Lodos hasar ihbarlarını artırdı!

Sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran ve geçtiğimiz hafta da etkilerini oldukça hissettiğimiz lodos fırtınası ve sel baskınları, sıkça gündemimizde olacak.

Kağıthane kentsel dönüşümlerle değerlendi!

Bir dönemin sel baskınları ve gecekondu mahalleleriyle adından sıkça söz ettiren Kağıthane, kentsel dönüşüm ve yatırımlarla değerini adeta katladı. İş dünyasının yanısıra üniversiteler ve eğitim dünyasının önemli kurumlan Kağıthane'yi tercih etti.

Karağaç Tahliye Kanalı Edirne'yi su baskınlarından koruyacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Edirne’de inşa edeceği dev Karağaç Tahliye Kanalı ile yağışlardan ve kar erimelerinden dolayı yaşanan su baskınlarının önüne geçecek.

Karaağaç Tahliye Kanalı ile su baskınlarının önüne geçilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Edirne’de inşa edeceği dev Karaağaç Tahliye Kanalı ile yağışlardan ve kar erimelerinden dolayı yaşanan su baskınlarının önüne geçecek.

Aydın sel baskınları önlem Haberi

Aydın sel baskınları önlem


Nazilli'de geçtiğimiz mayıs ayında şiddetli sağanak yağış nedeniyle evlerin su bastığı Sümer mahallesi 411 sokakta Fen İşleri Müdürlüğünce kota yükseltme çalışması yapılıyor. Sümer mahallesi 411 sokağın bağlandığı 34 sokağın seviyesinin yüksek olması nedeniyle şiddetli yağışlarda biriken suyun akma mehili bulunmayışından dolayı sık sık evleri su basan mahalle sakinleri, artık sıkıntılarından kurtuluyor. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, mahalleye giderek sorunu yerinde inceledi ve sorunun en kısa sürede çözümlenmesi talimatını verdi. Gerekli ön çalışmaların yapılmasının ardından Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Sümer mahallesi 411 sokakta kota yükseltme çalışması başlattı. 5 metre genişliğindeki 100 metre uzunluğundaki yolda başlayan çalışmalarda yol seviyesi, 34 sokak seviyesine getirilerek yükseltildi. Sokakta özellikle evlerin giriş kapı önlerine yağmur suyunun girmesini önleyecek yükseklikte bordürlerin set olarak konulmasından...