19 / 04 / 2024

ayıplı konut yargıtay

ayıplı konut yargıtay

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal bir karar çıktı. İşte milyonlarca müteahhidi ve mağduru ilgilendiren o olay ve kararın detayları...

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Borcu olanları ilgilendiriyor! Yargıtay'dan emsal karar çıktı

Yargıtay’dan borcu ve alacağı olan milyonları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karar çıktı. Hiçbir yazılı beyan olmadığı halde sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanılması delil oldu. İşte tüm detaylar... 

Evinde cam balkon olanlar dikkat; Yargıtay'dan emsal karar! Cam balkon yasak mı?

Çoğumuzun evlerinde yer alan cam balkonlarla ilgili Yargıtay'dan şaşırtan bir karar geldi. İşte o kararın detayları...

Nevbahar Kemer Konakları'nda 0,89 faiz ve 60 ay vadeyle konut fırsatı!

İstanbul'un en gözde lokasyonları arasında yer alan Kemerburgaz'da inşa edilen Nevbahar Kemer Konakları'nda 0,89 faiz ve 60 ay vadeyle konut sahibi olunabiliyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Yargıtay, mesai saatleri konusunda emsal bir karar verdi. Milyonlarca özel sektör çalışanını kapsayan bir karar alan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati geçen çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa bile fazla mesai hükümlerine tabi olduğuna karar verdi.

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Artık bir eviniz olabilir! Ev hayali kuranlara 180 ay vadeli konut kredisi imkanı! Şartlar tek tek açıklandı!

Ev alma hayalini pek çok kişi kurar. Başınızı sokacağınız eve sahip olabilirsiniz. İşte 180 ay vadeli konut kredisi imkanı!

Karısına 'neden erkek doğurmadın' demek psikolojik şiddet sayılacak! Yargıtay boşanma sebebi olarak belirledi!

Yargıtay boşanma davasında çarpıcı bir karar aldı. Yargıtay Hukuk Dairesi ‘’neden erkek çocuk doğurmadın?’’ diye eşini hor gören erkek eşi kusurlu buldu. İşte kararla ilgili tüm detaylar…

Resmi tatillerde çalışanlar dikkat! Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar! Kıdem tazminatı hesabı baştan sona değişiyor!

Bursa'da, taşeron firma bünyesinde çalıştığı devlet hastanesinde 18 sene süresince yıllık izin kullanmayan işçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, bir çalışanın 18 senede yalnızca 26 gün izin kullanmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti.

Müşterisinden dolar kuru farkı isteyenler dikkat! Yargıtay’dan devrim niteliğinde karar çıktı!

Yargıtay, dolar kurundaki artış sebebiyle tahsilat yaptığı müşterisinden kur farkı talep eden esnaf hakkında emsal karar verdi ve "Çek ile ödemelerde kur farkı istenemez" dedi.

Araç sahipleri dikkat! Yargıtay'dan devrim niteliğinde emsal karar!

Yargıtay, sıfır araç alıp problem yaşayanları sevindiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, sıfır aracın dört kapısının sökülüp takılmasının ekonomik değeri düşüren gizli ayıp olduğunu ve söz konusu aracın ayıpsız benzeriyle değiştirilmesi gerektiğine hükmetti.

Müteahhitler için Yargıtay’dan emsal gibi karar! Ağır cezalar geliyor!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların inşaatında kusurlu oldukları öne sürülen müteahhit, mühendis ve bürokratlara yönelik soruşturmalar hız kesmeden sürüyor. Yargıtay’dan bu konuya yönelik emsal niteliğinde bir karar çıktı.

ayıplı konut yargıtay Haberi

ayıplı konut yargıtay

Satış sözleşmesinde yer almasına karşın evi bir dizi eksik unsurlarla tüketiciye teslim eden müteahhitlere Yargıtay dur karatı çıktı. Milyonlarca müteahhidi ve mağduru ilgilendiren karar dikkat çekti. Fransız balkonun sözleşmede paslanmaz çelikten olacağı ifade edilmesine karşın normal demirden yapılması Yüksek Mahkeme tarafından hatalı bulundu ve olayda evi kusurlu teslim eden satıcının haksız olduğu kanıtlandı. Uzman isimler de tamamlanmamış evin tesliminde eksiklerin şerh konulmasına dikkat çekti. 

EV ALMAK İSTEDİLER HAYATLARININ ŞOKUNU YAŞADILAR

Senelerdir hayal ettikleri apartman dairesini almak amacıyla bir müteahhitle sözleşmeye imza atan 3 arkadaş, büyük şokla karşı karşıya kaldı. Dairenin sözleşme hükümlerine göre bitirilmediğinin altını çizen mağdur konut sahipleri, müteahhidin hasarlarını gidermediğini de ileri sürerek, konuyu Yargıtay'a götürdü.

Davacılar, taşınmaz satış vaadiyle satın aldıkları gayrimenkulleri davalının sözleşmede belirtilen özellikler çerçevesinde teslim...