26 / 04 / 2024

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal bir karar çıktı. İşte milyonlarca müteahhidi ve mağduru ilgilendiren o olay ve kararın detayları...



Satış sözleşmesinde yer almasına karşın evi bir dizi eksik unsurlarla tüketiciye teslim eden müteahhitlere Yargıtay dur karatı çıktı. Milyonlarca müteahhidi ve mağduru ilgilendiren karar dikkat çekti. Fransız balkonun sözleşmede paslanmaz çelikten olacağı ifade edilmesine karşın normal demirden yapılması Yüksek Mahkeme tarafından hatalı bulundu ve olayda evi kusurlu teslim eden satıcının haksız olduğu kanıtlandı. Uzman isimler de tamamlanmamış evin tesliminde eksiklerin şerh konulmasına dikkat çekti. 

Yargıtay dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

EV ALMAK İSTEDİLER HAYATLARININ ŞOKUNU YAŞADILAR

Senelerdir hayal ettikleri apartman dairesini almak amacıyla bir müteahhitle sözleşmeye imza atan 3 arkadaş, büyük şokla karşı karşıya kaldı. Dairenin sözleşme hükümlerine göre bitirilmediğinin altını çizen mağdur konut sahipleri, müteahhidin hasarlarını gidermediğini de ileri sürerek, konuyu Yargıtay'a götürdü.

Davacılar, taşınmaz satış vaadiyle satın aldıkları gayrimenkulleri davalının sözleşmede belirtilen özellikler çerçevesinde teslim etmediğine, gayrimenkullerin brüt ve net alan büyüklüklerinin küçük olduğuna, parkelerde kusurların yer aldığına ve sözleşmede karar verilen pek çok kaliteli marka yerine daha ucuz markaların kullanıldığına dikkat çekti. 

Tüketici Mahkemesi, açık ayıpların 30 gün süreyle usulüne uygun şekilde davalıya ihbarının gerçekleştirilmediği, açık ayıplara ilişkin olarak 5 senelik zamanaşımı süresinin geçtiğini belirterek açık ayıp tutarının davalıdan tahsil edilemeyeceğine ilişkin hüisteğin zamanaşımına uğramamış olması sebebiyle davanın kısmen kabul edilmesine, 3 davacıya 53 bin Türk Lirası tutarında tazminat ödenmesinin gerekli olduğuna karar verdi.

 


Geri Dön